Romantisk og enkel: her er frisyren du skal kopiere fra moteuken i København

Nye trender oppstår under moteukene - det gjelder også frisyrene fra catwalken. Vi viser deg de fineste frisyrene fra Copenhagen Fashion Week.

Frisyrer og moteuker. © Baum und Pferdgarten
1 / 6

Moteukens fineste frisyrer

Copenhagen Fashion Week er slutt for denne gang. Tradisjonen tro var moteuken et mekka av inspirasjon - både på gaten og catwalken.

Selvom det er klærne som er i fokus er det også vel verdt å holde et øye med håret og sminken som blir presentert under moteuken. Det er ofte på catwalken nye trender for hår og frisyrer oppstår, derfor er det et perfekt sted å hente inspirasjon.

Vær tidlig ute med å teste ut de nye hårtrendene. Vi viser deg fem frisyrer fra moteuken som vi tror blir populær i de kommende sesongene.

Fletter og frisyrer © Cecilie Bahnsen
2 / 6

Romantiske fletter

Under moteuken ble det tydelig at flettene er kommet for å bli. Det er ingen tvil om at fletter kun vil stige i popularitet. Forhåpentligvis vil de fleste kvinner også bytte ut den kjedelige hestehalen med spreke fletter.

Vi kunne hente flette-inspirasjon fra blant annet Cecilie Bahnsens catwalk hvor modellene hadde to franske fletter i den fremste delen av håret, avslappet og enkelt.

Frisyrer og hår © Lovechild 1979 / Stine Goya
3 / 6

70-talls hår

70-tallet gikk igjen i flere kolleksjoner, noe som kom til uttrykk i form av klær, tilbehør og frisyrer.

Modellene hos Lovechild 1979 hadde myke bølger og pannelugg, og hos Stine Goya kunne vi se en klassisk 70-tallsfrisyre hvor håret var klippet i etasjer og endene var bøyd.

Rope twist braid © Instagram / @simonbirkphoto
4 / 6

Hestehale med en vri

Rains hadde sitt første moteshow, og det danske regntøysmerke hadde ikke overraskende satset på en wet look.

Den kjedelige hestehalen hadde bokstavelig talt fått en kul vri, som skapte den perfekte frisyren.

Du kan kopiere frisyren, som på engelsk går under navnet rope twist braid, ved å dra håret tilbake i en stram, høj hestehale. Del hestehalen i to seksjoner som du enkeltvis snurrer. Snurr deretter de to delene sammen til en samlet frisyre. Avslutt med mye hårspray.

Du kan se en videoguide til frisyren her.

Moteuke frisyrer. © Mark Kenly Domino Tan
5 / 6

Klassikeren

Den stramme, lave hestehalen har blitt en klassiker under Københavns moteuke. Frisyren er å se hver sesong, både på og utenfor catwalken. Denne gangen kunne vi se hestehalen hos blant annet Mark Kenly Domino Tan.

Frisyren er både enkel å lage og utrolig elegant til alle hårtyper. Alt du trenger å gjøre er å samle håret i en lavtsittende hestehale og eventuelt bruke hårspray eller gele for en ekstra dramatisk finish.

Få mer inspirasjon til frisyren her!

Frisyrer og fletter © Baum und Pferdgarten
6 / 6

En flettet detalj

Hos Baum und Pferdgarten hadde modellene løst hår med en liten flette på hver side av håret. Det er en look som kan lages på under 2 minutter hvis håret kan trenge litt flette-magi.