salvandsspray
© Anna Stokland

Saltvannsspray: Den enkleste veien til vakkert hår

Alle bør eie en saltvannsspray. Vi guider til hvordan du kan bruke den til å skape både volum, krøller og de vakreste bølgene på mindre enn fem minutter.

På dager hvor håret ikke gjør som du ønsker, er det godt å kjenne til de produktene som kan være til stor hjelp. Her kommer saltvannssprayen inn i bildet. Saltvannsspray er langt ifra en ny oppfinnelse, men dens effekt er fortsatt like relevant som da den ble lansert for første gang - nettopp fordi den har en flatterende effekt på de fleste hårtyper.

Uansett om håret ditt er flatt og du savner volum, eller stort og vilt - kan det fikses med et par trykk med saltvannsspray.

Her kan du lære mer om hva en saltvannsspray er, hvordan du bruker den og hvilke saltvannssprayer du skal se etter.

Hva er en saltvannsspray?

En saltvannsspray er et produkt som er utviklet til å gi samme tekstur i håret som etter en dukkert i havet.

Mange opplever å få vakkert hår med naturlige bølger etter håret har vært i kontakt med saltvann. Denne effekten kan heldigvis også oppnås uten en tur på stranden takket være saltvannssprayen som for alvor slo igjennom på midten av 2000-tallet.

Saltvannsprayen har siden den tid blitt et populært produkt som kan brukes i stort sett alle hårtyper. Noen saltvannssprayer er basert på salt, mens andre gir samme effekt uten bruk av salt. Dersom du har veldig tørt hår, burde du se etter en mer fuktgivende variant eller eventuelt bruke en anelse olje i hårtuppene, før du sprayer med saltvannsspray.

Slik bruker du en saltvannspray

Saltvannsspray til tekstur

Hvis du bruker du saltvannssprayen din for å få mer fall, skal den sprayes i tørt eller fuktig hår. Bruk den primært i hårets ender og bruk hendene til å klemme produktet inn. Jo mer du klemmer håret oppover, desto mer tekstur vil du få.

Saltvannsspray til korkede bølger

Vil du ha korkeliknende bølger, skal saltvannssprayen først fordeles i håret. Deretter skal du med fingrene snurre forskjellige seksjoner av håret, som så skal få lov til å lufttørke.

Saltvannsspray til bølger

Du kan også fordele saltvannssprayen i håret, som du deretter samler i en løs flette. Behold fletten helt til produktet har tørket inn og slipp så håret løst for mer fall og definerte bølger.

Saltvannsspray til volum

Dersom du ønsker mer volum, kan din saltvandsspray også brukes i den øverste delen av håret ved hodebunnen, hvor du skal løfte håret opp og spraye produktet inn mot hodebunnen. Det vil gi et løft til hårrøttene og gi inntrykket av mer fylde.

Saltvannsspray til krøller

Saltvannsspray er også fint til deg med krøller, da det fremhever din naturlige tekstur. Spray det i endene og gre forsiktig gjennom håret en bredtannet kam. Hvis krøllene har en tendens til å kruse, kan det være en god ide å klemme litt olje inn i hårtuppene til slutt.