gigi hadid isabel marant
© anna stokland

Sånn får du hårfargen din til å holde

Farger du håret? Vi viser deg hvordan du med små justeringer i hverdagen kan få fargen til å holde lenger.

Hvis du er blant de som farger håret, kjenner du kanskje til frustrasjonen med at fargen sakte, men sikkert falmer - og at håret ditt mister den sunne glansen du fikk etter frisørbesøket.

Vannet du dusjer i bidrar til å tørke ut håret ditt, og kan til og med gjøre håret ditt mørkere. Akkurat som ingrediensene i balsamen din, har temperaturen på vannet også noe å si på hvor lenge ditt nyfargede hår holder på fargen.

Som med mye annet handler det om å forebygge innen problemet oppstår, og heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å forlenge holdbarheten på hårfargen din - som en bonus betyr det kanskje at det kan gå lengre tid mellom hver gang du farger håret.

Vask mindre

Jo mindre du vasker håret, desto større er sjansen for at hårfargen holder lenger. La det gå 1-2 dager mellom hver hårvask, og bruk en fuktgivende sjampo som beskytter hårfargen. Ved å la det være et par dager imellom hver hårvask, vil håret ditt også dra nytte av hodebunnens naturlige oljer - som egentlig er den beste kuren til håret ditt.

Skru ned for temperaturen

Forleng holdbarheten av hårfargen ved å vaske håret i kaldt eller lunkent vann. Alt for varmt vann kan gjøre at hårstråene åpner seg, og gjør det lettere for fargen å "slippe vekk".

Gi masse fukt

Et sunt og velpleid hårstrå holder bedre på fargen. Alltid bruk balsam i lengdene og hårtuppene, og sett av tid til å ta en fuktgivende hårmaske minimum en gang om uken - det er godt for både hårfargen og glansen i håret.

Beskytt mot varmen

Varmen fra rettetang og stylere kan bidra til å bleke hårfargen din. Beskytt derfor alltid håret med en varmebeskyttende spray – og suppler gjerne med en proteinspray som styrker håret. Sommeren er fortsatt et stykke unna, men sol og bassengvann kan også ødelegge fargen din. Et godt tips er å ha litt leave-in balsam i håret når det er tørt, eller å fukte det med drikkevann og sette det opp før du hopper i bassenget.

Håndplukket til deg