Sånn skal håret se ut i 2019

Nytt år – nytt hår. Fra voluminøse lokker og håraccessories til kort pannelugg: Få et oversikt over frisyrene du ikke kommer utenom i år

Frisyrer og hårtrender i 2019 © H&M / Anna Stokland / Isabel Marant SS19 / Prada SS19
1 / 11

Frisyrer og hårtrender i 2019

Ved starten av et nytt år får de fleste av oss lyst på en forandring, men hvor skal man begynne?

Frisyren er et godt utgangspunkt, og 2019 byr på mange nye trender og frisyrer, samt enkelte gjengangere, som alle er verdt å teste ut.

Fra helt kort pannelugg og skulderlangt hår til blanke lokker: Her er årets viktigste trender innenfor hår.

Frisyrer og hårtrender i 2019 © H&M
2 / 11

Rufsete pannelugg

Er du ikke modig nok til en markert pannelugg, så be frisøren om sesongens lange og rufsete pannelugg, som både kan være klippet rett over eller i skrå baner.

Frisyrer og hårtrender i 2019 © Anna Stokland / Max Mara SS19
3 / 11

Copper velvet

Flere utroper den metalliske rødfargen copper velvet til å være den store farge-hiten i 2019. Hvis du ikke er født med den vakre røde hårfargen, så spør om hjelp hos frisøren for å få et friskt og oppsiktsvekkende look.

Frisyrer og hårtrender i 2019 © Anna Stokland / Dion Lee SS19
4 / 11

Myk bob

I år får den klassiske boben en makeover, med en lengde som går til kjeven, kombineret med kort pannelugg.

Frisyrer og hårtrender i 2019 © Anna Stokland / Erdem SS19
5 / 11

Flett løs

Fletter har vært på moten i mange år, og er også en av hårtrendene i 2019. Hvis vi skal dømme ut fra SS19-moteukene er det bare fantasien som setter grenser for hvordan flettene skal styles i år. Du kan derfor prøve deg frem med alt fra én stor flette til flere små.

Frisyrer og hårtrender i 2019 © Anna Stokland / Blue Marine SS19
6 / 11

Velfrisert

Finn hårtørker og rundbørste frem, i 2019 nå blir stylet hår moderne igjen. Det krever litt øvelse, men når du først mestrer teknikken kan du med en liten innsats få mange gode hårdager med myke og blanke bølger.

Frisyrer og hårtrender i 2019 © Anna Stokland / Miu Miu SS19
7 / 11

Ultakort pannelugg

I 2019 skal panneluggen være helt kort, hvertfall hvis motehus som Prada, Dries Van Noten og Miu Miu får bestemme. Trenden krever en god porsjon mot, men hvis du tør å kaste deg ut i det, er du sikret et kult uttrykk og en frisyre som passer til både langt og kort hår.

Frisyrer og hårtrender i 2019 © Anna Stokland / Giambattista Valli SS19
8 / 11

Festlige lokker

Hvis du ikke er redd for å skille deg ut kan du teste ut fargede lengder i håret, som ble sett under på flere show under de internasjonale moteukene. Både blått og sølv ble brukt, som sett her hos Giambattista Valli.

Frisyrer og hårtrender i 2019 Hårbøyle og hårspenner
9 / 11

Hårpynt

Hårbøylen blir stor i innen hårtrendene i 2019. Etter fjorårets moteuker ble det klart at hårpynt ikke er på vei ut, men derimot kommer til å gjøre seg enda mer gjeldene i 2019. Reglen er "jo mer, jo bedre", og du kan derfor velge å bruke én pynteting, eller kombinere flere, som en hårbøyle med hårspenner eller klemmer.

Frisyrer og hårtrender i 2019 © Anna Stokland
10 / 11

Blankt hår

Gode nyheter til deg som er glad i en elegant og klassisk frisyre - det er på tide å pakke hårpudder og saltvannsspray vekk, for en av årets store tendenser er nemlig blankt og skinnende hår. Skjem bort håret med ukentlige hårmasker, leave in-balsam og kanskje en anelse olje varmet opp i hendene, som en siste finish for ekstra blankt hår.

Frisyrer og hårtrender i 2019
11 / 11

Utvokst pixie

Vi har tidligere sett den helt kort pixie-frisyren, som nå er på vei tilbake i en ny versjon med lengre hår i sidene enn tidligere. Frisyren skal fortsatt være kort på toppen, mens håret i nakken og på sidene får lov til å vokse ut; derav navnet utvokst pixie.

Mer om Hår? Motta Costumes nyhetsbrev