© Getty images

Se videoen: Slik vasker du håret

– De fleste vasker håret feil! Frisør Karoline Furuberg fra Gevir viser hvordan du bør vaske håret for best mulig resultat.

Frisør Karoline Furuberg fra Gevir overlater ikke noe til tilfeldighetene når hun vasker håret -på verken seg selv eller sine klienter. Her får du hennes fremgangsmetode til den beste hårvasken.

–Håret består av tynne skjellag som ligger utenpå hverandre, når vi bruker vann og såpe så åpner skjellaget seg. Du skal massere sjampoen inn hodebunnen - det er nemlig hodebunnen som produserer fett og talg. Det er faktisk hodebunnen som blir skitten, og ikke ikke lengdene med mindre du har en tendens til å style håret mye. Selv om du styler håret mye holder det som regel alltid å gjøre som vi anbefaler, nemlig å ikke gni sjampoen lengdene og å bare la overflødig sjampo renne igjennom lengdene.

–Masser godt og la lengdene henge løst. Sjampoen skal få renne gjennom håret dine uten å å bli massert inn. Dette nevnes gjentatte ganger fordi konsekvensen utgjør stor forskjell for kvaliteten på håret ditt. Når håret er vått så knekker det ekstra lett. Derfor er det viktig for håret at det ikke løftes opp på hodet og masseres rundt. Dersom du gjør dette på et skandinavisk (farget, tynne hårstrå) hår, risikerer du å utsette håret for unødvendig slitasje. Du vil få «flyaways» og brusete hår. Det holder å la sjampoen renne gjennom håret. På denne måten reduserer du også floker, du unngår unødvendig slitasje og beskytter håret så mye som mulig.

–Har du utsatt håret for mye styling anbefaler vi at du tar i litt ekstra sjampo etter at produktet er massert i hodebunnen. Deretter fører du produktet lett gjennom håret som er samlet i en hestehale. Du fører produktet gjentatte ganger nedover mot gulvet så håret ikke heves. Skap litt separasjon med fingrene, men gni ikke.

–Benytt gjerne en hårkur så ofte som mulig og sett håret opp i en klype etter at produktet er påført. Klem lett over håret med et håndkle før du tar i produktet, og husk å ALDRI gni håndkleet i håret, da hårfibrene kan bli ekstra skadet av dette.

–Dersom du er en av de som lager et fuglerede av håret under hårvasken ved å gni ut vannet med håndkleet og deretter sette det i en turban, bør du virkelig lese gjennom våre råd så du kan oppleve at håret blir nytt, langt og sunnere. Avslutt alltid men et pleiende produkt som en olje eller et leave-in produkt som pleier og beskyttet mot varme og forurensning. Det aller beste er et produkt som tilfører fettsyrer.

Hvordan sjamponere håret:

  1. Start med å skylle igjennom håret. Klem vannet godt ut av håret før du tar i sjampoen.
  2. Påfør ca. en spiseskje med sjampo i håndflaten og skum det opp i begge håndflatene.
  3. Start med å massere fra toppen av hodet og nedover til nakken. Husk å massere godt bak ørene også. Her samler det seg nemlig opp gamle hårprodukter og smuss som du vil få bort.
  4. Til slutt skummer du opp lengdene og deretter skyller du håret. La vannet renne godt igjennom håret når du skyller ut sjampoen uten å massere for mye.
  5. Gjenta dette to ganger før du til slutt tar i din favoritt kur eller balsam. I videoen bruker frisøren Keune sin Moisturizing Shampoo som er perfekt i sommermånedene, hvor håret trenger masse fukt og pleie.