Skandinavisk frisyre har blitt en hit i USA

Først var det det kommunefarget hår som ble kopiert av amerikanske kvinner - nå er det en spesiell styling som fremheves av amerikansk Vogue.

Selv om Skandinavia ikke tar mye plass på verdenskartet, etterlater vi allikevel et inntrykk i både mote- og skjønnhetsverden. Skandinaviske designere har lenge vært populære hos noen av de største utenlandske stjerner, inklusive Kardashian og Jenner-søstrene som flere ganger har vist seg i både norsk, svensk og dansk design. Og nå er turen kommet til håret, da det ifølge amerikanske Vogue finnes en spesiell måte å style håret på som de kaller for the scandi wave.

Skandinaviske bølger

På Vogue.com finner du akkurat nå en artikkel om fem kule frisyrer som fremheves for sommeren 2022, og her har the scandi wave sneket seg inn. Det er et look med løst hår, en tilfeldig plassert midtskill og myke, diskret bølger – litt som det håret man får når man bare lar lokkene lufttørke. Det er med andre ord et veldig naturlig og tilfeldig look som mange norske kvinner selv lar frisyren bære preg av. Det skal nemlig helst være enkelt når norske kvinner ordner håret, og denne metoden er amerikanerne tydeligvis klare til å kopiere.

© Anna Stokland

Over ser du et fint eksempel på de såkalte scandi waves som ble vist under danske A. Roge Hove sitt catwalkshow i fjor sommer. I artikkelen råder Vogue.com til at man selv kan lage de naturlige bølgene ved hjelp av å bøye et par tilfeldige lokker med et glatte-eller krølljern og så deretter rote godt opp i håret, så du ikke får et stylet look, men derimot et tilfeldig skandinavisk og nå verdensberømt look.