Supermodell Doutzen Kroes med perfekte saltvannskrøller
© Getty

Slik får du sexy saltvannskrøller

Elsker du den rufsete saltvannsfrisyren? Dette er teknikken kjendisstylistene sverger til!

Sommeren bringer mange gode ting med seg: solskinn, solkysset hud, lange kvelder og lekkert strandhår. Å tilbringe dager på stranden er det alle drømmer, og medfører at vi utsetter håret for både sol og saltvannuten å tenke på å beskytte det.

De fleste tror de må vente til årets første sommerbad for å oppnå den rufsete, uanstrengte saltvannsfrisyren med løse bølger og solblekede spisser, men med et par enkle triks kan du oppnå strandhåret eller «beach waves» som det også kalles, allerede nå.

Skal du på festival? Her er sommerens fineste festivalfrisyrer!

Vi har snakket med hårstylist og ekspert, Jannicke Talseth frisør hos frisørsalongen Theresegate 35 som forteller at folk flest ønsker oppskriften på den tilfeldige «beach looken.»

– Hvis det er ett produkt du skal ha for å få denne frisyren så er det Bumble and Bumbles surfspray, som en fantastisk saltvannsspray som hjelper til med å skape den perfekte «beach looken» med lette krøller, volum og rufsete tekstur.

Teknikken til kjendisstylistene

– Spray saltvannsspray i håndkletørt hår, tørk det med hjelp av føner og avslutt nå det er sånn cirka 80 prosent tørt. Start med å dele håret inn i mindre partier og tvinn det i ulike retninger. Fest endene med klips eller rull opp håret med strikk. Pass på å ikke tvinne for hardt inn mot hodebunnen for å bevare volum. Når håret er 100 prosent tørt, løsner du håret og rister løs.

Endelig sommer - her er 10 frisyrer du vil elske!

I tillegg til Surfspray, har Bumble and Bumble sjampo og balsam i samme serie som inneholder pudder som er med på å gi tekstur til håret, og understreker «saltvannslooken».

Produktene til Bumble and Bumble blir utviklet av stylister og produsert etter ulike behov, forteller Ulf Schjerpen, daglig leder i We Are One - som har vært med å åpne Europas første Bumble and Bumble flaggskipbutikk, Billy's på Aker Brygge.

– Bruk en primer i håret for å jevne ut strukturforskjellene, slik at andre produkter kan trekke godt inn, forteller Schjerpen.

Har du sett? Slik binder du sommerens fineste blomsterkrans!

– Hvis du derimot trenger volum er Pret-a-powder fra Bumble and Bumble et must, og blant bestselgerproduktene til merket. Den dekker etterveksten, og matter ned fett hår.

– Trendene er i stadig endring, men det tilfeldige utbleka håret kommer alltid til å være i motebildet, avslutter han.