Langt hår: Få håret ditt til å vokse raskere
© Anna Stokland / Blumarine SS16B

Slik får du håret til å vokse raskere

Det kan være litt av en tålmodighetsprøve å spare til langt hår - heldigvis finnes en liste med triks som får håret som gir deg de lange lokkene du drømmer om!

Å gro håret langt kan virke som en evigvarende prosess, spesielt når vi vet at håret i gjennomsnitt kun vokser én centimeter i måneden.

Heldigvis finnes det små metoder som kan hjelpe deg på veien til langt hår. Nedenfor gir vi deg fem tips som vil hjelpe deg i den langsomme prosessen.

Tips: Her er hårmasken som gjør at håret ditt gror raskere

1. Hodebunnsmassasje

En sunn hodebunn gir sunnere hårrøtter, og dermed sterkere hår. Vil du stimulere hårrøttenes produksjon av nye hårstrå, er en daglig dose med hodebunnsmassasje veien å gå.

Du kan utføre massasjen i både vått og tørt hår, noe som hjelper til å stimulere hodebunnen og blodtilførselen til hårsekkene.

Et annet tips er å gi hodebunnen en ukentlig eksfoliering ved å blande sukker i sjampoen, noe som effektivt stimulerer hårrøtter og hodebunn.

Se her: 10 mulige grunner til at du mister håret

2. Klipp deg til lengre hår

Det høres nok selvmotsigende ut - men hvis du klipper deg regelmessig vil det faktisk gi lengre hår på kortere tid enn når du drar til frisøren to ganger i år. Det er nemlig slik at hvis du venter for lenge mellom hver gang du klipper deg, begynner de slitte tuppene å flise seg oppover og resulterer i knekte hårstrå som gjør det vanskelig for håret å vokse.

Fortsatt skeptisk? Det finnes en klippeteknikk som fjerner slitte tupper uten å påvirke lengden på håret, se her!

3. Pleie

Husk å gi håret rikelig med pleie, som både vil styrke og minske forekomsten av splittede tupper. Sørg derfor å bruke balsam etter hver hårvask. Det pleier ikke bare håret, men lukker også hårstråenes skjellag slik at de blir mer motstandsdyktige.

4. Prøv å unngå varme stylingredskaper

Krølltang, rettetang og ikke minst hårføner er alle med på å slite enormt på håret - særlig hvis du bruker det hver dag. Prøv derfor å begrense bruken i perioden du sparer til langt hår, og bruk alltid et varmebeskyttende produkt i håret før du går til verks med redskapene.

5. Hjelp innenfra

Du kan også hjelpe til litt ekstra med kosttilskudd, fordi tilskudd med blant annet silica og biotin (B7) kan bidra til å styrke håret og dermed gjøre at det vokser raskere.

Hårkapsler med biotin fra Hairgain, 309 kr