Slik får du tykt og glansfullt hår

Si farvel til tørr og slitt sveis og hallo til glansfull og fyldig manke! Her er eksperttipsene du trenger for å få mest mulig ut av ditt hår.

Slik får du tykt og glansfullt hår © Getty Images / Produsentene
1 / 5

Slik får du tykt og glansfullt hår

Man trenger ikke gjøre enorme endringer i hårrutinene for at håret kan bli både sterkere, sunnere og ikke minst finere. Daglig leder i Adam og Eva Strøget, Tina Aanonsen, forklarer enkle tips og triks som vil gi deg fullt utbytte av det hårgenene dine har å by på.

Hjelp til tynt hår © Produsentene
2 / 5

Hjelp til tynt hår

Å miste hår er noe de fleste prøver å unngå så best det lar seg gjøre, men det ikke alle vet er at feil bruk av hårbørste kan føre til at manken tynnes ut mer enn nødvendig.

 • Det er mange som grer håret helt feil, og derfor også mister mer hår enn man normalt ville gjort. Ved å begynne på toppen vil man bare forflytte flokene nedover i lengden, noe som sliter mer på håret enn dersom man grer nedenfra og opp.

 • Noen mister mer hår enn andre, og for dem som sliter med dette finnes det gode produkter som kan hjelper, blant annet Cerafill-serien til Redken som inneholder både Aminexil og Stemoxidin. Aminexil skal gi hårrota ekstra næring og åpne opp røtter som eventuelt har lukket seg igjen, mens Stemoxidin kan forsterke hår som har blitt svakt og ikke vil vokse seg langt.

Stellas redaksjonssjef Mari har testet en behandling fra Nioxin som også skal gi fyldigere hår, hele testen kan du lese her.

 • Det finnes enkelte hårprodukter som for eksempel inneholder mye salt eller er veldig fete som kan bidra til å tette hårsekkene, noe man bør unngå å ha i håret. Men dersom man er veldig glad i et slikt produkt er det lurt å bruke en rensesjampo med jevne mellomrom for å holde hodebunnen og hårsekkene vedlike, forteller Tina Aanonsen.
Slik får du glansfullt hår © Getty Images / Produsentene
3 / 5

Slik får du glansfullt hår

Det finnes mange kjerringråd for hvordan man kan få fyldigere hår der ute, men Aanonsen forteller at det er noen av disse tipsene som faktisk fungerer.

 • Det er ingen myte at blant annet B-vitamin og maltekstrakt faktisk kan ha en effekt på håret. Om disse produktene vil gjøre det tykkere finnes det ingen beviser for, men slike tilskudd kan hjelpe hår som befinner seg i en hvilefase til å våkne til og begynne å vokse fortere. Men tommelfingerregelen er jo at man bør spise sunt og variert for å få et så tykt og fint hår som mulig, dette gjelder jo for både hud og negler også.

 • Mange tror at olivenolje og kokosolje fungerer som en slags maske og gir glansfullt hår, men disse produktene har for store molekyler til å ha noe annet enn en kosmetisk effekt. De vil kun legge seg utenpå hårstråene som et belegg. Om man ønsker en olje som både pleier og samtidig gir en kosmetisk effekt, bør man gå for en olje som er beregnet på hår. Her er molekylene så små at de trekker inn i hårstråene og gir fuktighet, i tillegg til glans.

Dersom du ikke føler du får nok skinn i håret av oljer forteller Aanonsen at en shine spray kan gjøre susen. Denne vil også kun ha en kosmetisk effekt, men ikke være skadelig for håret så fremt den ikke inneholder for mye salt eller silikoner.

Shine spray fra Lee Stafford, 159 kr.

Hårolje fra Kérastase, 399 kr.Shine spray fra Philip B, 174 kr.

Hårolje fra Josie Maran, 320 kr.

Hårolje fra Alexander Sprekenhus, 369 kr.

Slik kurerer du tørt og livløst hår © Getty Images / Produsentene
4 / 5

Slik kurerer du tørt og livløst hår

Etter en fantastisk sommer med mye sol og sydenvarme i sjøen sitter mange av oss igjen med ekstra tørt og slitt hår, et problem som ikke akkurat vil bli bedre når kulda kommer og man veksler mellom å være inne i varme stuer og ute i minusgrader. Men redningen er heldigvis ikke langt unna:

 • Det beste man da kan gjøre da er å kure håret godt. Feilen mange gjør når det kommer til nettopp dette er at de kurer håret hver dag, men det er absolutt ikke nødvendig - et par ganger i uka holder i massevis. Det som derimot er veldig viktig er at man har kuren i håret virketiden ut. Det står ofte beskrevet at man skal ha produktet i håret fra 5 til 15 minutter, og da anbefales det alltid at kuren bør sitte i 15 minutter.

 • Dersom man ikke kan bruke så mye tid på kuring går det også fint å la produktet sitte i håret natten over. Dekk bare hodeputen med et håndkle og pass på at håret er håndkletørt når du påfører kuren.

 • Det er lurt å velge en kur som er tilpasset din hårtype. Har man et rett og tynt hår er det stort sett lurt å velge en kur med proteiner, da det er dette denne hårtypen som regel trenger. Dersom du har krøllete hår bør du velge en kur som gir mye fukt - krøllete hår trenger stort sett alltid fuktighet, med mindre det er veldig slitt og skadet av behandling. Det beste er å forhøre seg med en frisør om hvilken type kur han eller hun anbefaler for akkurat ditt hår, forteller Aanonsen.

Her kan du lese om Stella-redaksjonens favorittkurer til håret.

 • Det å droppe balsamen er også en feil mange gjør, særlig demmed tynt og nordisk hår, fordi de er redd det vil tynge ned håret, men det finnes en rekke gode balsamer som bidrar til å gi mer volum om det er det man ønsker. Se da gjerne etter produkter som inneholder hveteproteiner. Her er det lurt å velge en volum-sjampo i tillegg, som renser godt og gir balsamen klar bane til å lage volum, siden det ofte er denne som inneholder hveteproteiner.

Hårkur fra Redken, 224 kr.

Hårkur fra Toni & Guy, 145 kr.

Hårkur fra Bjørn Axen, 174 kr.

Hårkur fra Wella SP, 349 kr.

Beskytt håret mot varme © Getty Images / Produsentene
5 / 5

Beskytt håret mot varme

Forandring fryder og det er gøy å teste ut ulike frisyrer og teknikker. Dessverre synes ikke håret det er like stas med krølling, retting og føning, med mindre man passer på å beskytte det godt.

 • Hvis man bruker varmeverktøy som føner eller rettetang er det utrolig viktig å bruke nok varmebeskyttelse i håret for at det ikke skal bli slitt og brent i spissene. Dersom man bare bruker for eksempel hårføner holder det fint med én type varmebeskyttelse, men om man bruker flere varianter av varme stylingredskaper må man ha i hvert fall to produkter for å beskytte håret godt nok. Gjerne da noen som er laget spesielt for å beskytte mot nettopp det du bruker av varmeverktøy i håret.

 • En rettetang, for eksempel, kan komme opp mot 230 grader, noe som jo er veldig varmt, og uten beskyttelse vil håret bli brent og skadet, til og med etter kun én gangs bruk. Produktene som er laget spesielt for ulike typer verktøy har gjerne også en holdfaktor i seg som vil hjelpe håret til å holde seg rett, eller få krøllene til å holde seg lenger i håret, forklarer Aanonsen.

Varmebeskyttende spray fra ghd, 239 kr.

Varmebeskyttende spray fra Lee Stafford, 199 kr.

Varmebeskyttende spray fra Redken, 309 kr.

Varmebeskyttende krem fra Aussie, 100 kr.

Mer om Hår? Motta Costumes nyhetsbrev