© Anna Stokland

Slik finner du din perfekte frisør-match

Aldri mer en dårlig frisøropplevelse! Vi har forhørt oss med ekspertene hos Gevir om hvordan du finner frisøren som passer for deg.

Prosessen med å finne en ny frisør kan være komplisert. Enten du har hatt en dårlig opplevelse med din gamle frisør eller bare vil teste ut en ny salong, er det vanskelig å vite hva man kan forvente før man sitter i frisørstolen. Vi har tatt en prat med frisør Nora Blåsternes, som guider til hvordan du blir mest mulig fornøyd med valget ditt.

Hvordan går man frem for å finne en ny frisør?

Det er lurt å ta seg tid til å finne den perfekte frisøren for deg. I jakten på en ny frisør er det flere ting du kan gjøre:

1. Bruk sosiale medier
Jeg ville startet med å se på profilen til forskjellige frisører via sosiale medier. Se på bildene av arbeidet som blir lagt ut, og dersom du finner du noen som skiller seg ut bør du prøve dem. En god relasjon med frisøren din handler jo også mye om kjemi. Så kommer det jo an på hva man ønsker, og hvor opptatt man er av trender. Dersom du er på utkikk etter en trendbevisst frisør, bør du kikke etter en som kontinuerlig går på kurs og holder seg oppdatert på trendene.

2. Forhør deg med nettverket ditt
Det er alltid lurt å høre med venner og familie om de er fornøyd med sin egen frisør, eller om de har noen anbefalinger å komme med.

3. La deg inspirere av fremmede
Dersom du ser noen som har en fin farge eller klipp så spør dem hvor de har gjort det!

4. Blowdry-testen
Hvis du vil gå litt forsiktig frem kan du bare kan bestille en blowdry et sted først, for å bli kjent med salongen og frisøren. På denne måten har du ikke forpliktet deg til noe mer enn en styling, og du har muligheten til å vurdere om kjemien er god mellom deg og frisøren, og om du liker salongen.

Hvordan kommuniserer man best med frisøren hvilket resultat man ønsker seg?
Vis bilder av hvordan du ønsker at håret ditt skal være og fortell hva du vanligvis gjør med det, samt hva du ønsker å lære deg. En god frisør vil legge opp en plan basert på dine ønsker og tilbakemeldinger. Frisøren hjelper deg med å velge produkter du skal bruke for å opprettholde frisyren hjemme og viser eventuelle teknikker du kan bruke.

Frisør Nora Blåsternes guider til hvordan du finner frisøren som passer best for deg.

Hvor ofte burde man besøke frisøren?
Dette varierer jo på frisyre og hårtype. Man kan legge en plan for hvert frisørbesøk, også ta ett steg av gangen. Frekvensen på frisørbesøket kommer an på hva man vil oppnå og på det endelige resultatet. Når det kommer til farge, anbefaler jeg å farge håret hver 2-3 måned. Man kan alltids gå innom frisøren og legge en glossing over fargen hver 4. uke for å friske opp litt.

Har man kort hår må man gjerne komme hver 6. uke, og dersom man har litt lengde på håret kan man gå et par måneder imellom hver gang. Hvor nøye du er med hårpleien mellom frisørbesøkene er også viktig.

Hvordan utdanner en god frisør kunden sin?
Fortell hva du gjør og hvorfor du gjør det. Vis kunden triksene dine, som for eksempel hvordan du krøller. Få dem til å prøve det selv imens du ser på. Fortell hva som passer best i forhold til ansiktsform, hudtype og øyenfarge.

Hvilke faglige kriterier har du til en en god kollega og vedkommendes kundekrets?
Kolleger som inspirerer, motiverer meg og som jeg kan lære noe av. Jeg vil være stolt av kollegene mine og se opp til dem. Det gjør jeg i dag da jeg jobber med fantastisk flinke folk.