Dutch braid: lær å lage den perfekte fletten til 17. mai!
© Pinterest

Lær å lage den perfekte 17.mai-fletten

Nå er det ikke lenge til nasjonaldagen, så hvorfor ikke begynne å planlegge hårfrisyren? Vi lærer deg å flette håret til 17. mai!

  1. mai er rett rundt hjørnet med alle sine vakre bunader og festkjoler, og vi gleder oss like mye i år som i fjor. Derimot er det ikke alltid like lett å vite hvilken frisyre man bør gå for på den litt anstendige maidagen.

Fletter er alltid noe som fungerer til både bunad og 17.maikjoler, men har du styr på hvordan det gjøres?

Dutch braid: den perfekte fletten til 17. mai
© Pinterest

French braid, Dutch braid og waterfall braid - det finnes mengder av tutorials både på Pinterest og Instagram, men ikke alle er like enkle å få til selv.

Den fletten vi nordmenn kaller "fiskebeinsfletten", heter gjerne French braid eller Dutch braid på engelsk. Og forskjellen er at French braid er den klassiske innoverfletten, mens Dutch braid er den varianten som flettes utover. Sistnevnte synes vi er alle finest, og et lite triks til slutt utgjør den store forskjellen.

Dutch braid eller French braid - se forskjellen her!
© Pinterest

Vi viser hvordan du går frem:

Ha gjerne et teksturfremmende produkt i håret før du starter, da blir fletten mye enklere å jobbe med. For eksempel kan du bruke en saltvannsspray eller en litt sterk tørrsjampo.

Fletten kan varieres på utallige måter; enten ved å flettes på skrå, rett bakover eller i to separate fletter. Dessuten kan den også samles nederst hvis man ønsker å sette opp håret. Bruk en kam for å unngå floker underveis, og husk å bruke rikelig med hårspray for å fiksere frisyren og gjerne hårstrikk i samme farge som håret.

Det er bare å begynne å øve - og er dere to som kan hjelpe hverandre, fungerer det aller best. Ha en fantastisk nasjonaldag!