Slik tar du best vare på hårfargen hjemme

Har du brukt en formue hos frisøren på ny hårfarge? Her er eksperttipsene som får hårfargen til å holde seg lenger.

Blondt, brunt, rødt eller rosa – kjært hår har mange farger. En tur til frisøren for å fikse på fargen gjør godt for både look og sjel, og etter en lang sommer med sol og saltvann er det ekstra deilig å få styr på lokkene igjen.

For at farget hår skal holde seg friskt og fint krever det litt ekstra innsats og pleie. Det hjelper ikke kun å farge håret hos frisør, fargen kan falme dersom du ikke tar godt vare på den selv. Ved å bruke produkter som er spesielt utviklet for å pleie farget hår kan du bevare fargens intensitet og glans frem til neste frisørbesøk. I tillegg er det flere små grep du kan gjøre hjemme for å bevare den nyfargede looken.

Moroccanoil har lansert sin første serie for pleie av farget hår – Color Complete. Serien har en 360° tilnærming til fargepleie som begynner i din nærmeste Moroccanoil-salong og videreføres hjemme. Serien er markedets første som bekjemper alle faktorer som sliter på fargen, fra den kjemiske slitasjen som fargeprosessen selv forårsaker, til bruk av varmeverkøy, hårbørste og hårstrikk, og eksponering til UV-stråler og forurensing.

Før- og etterbehandling ved hårfarging

Før du går til frisøren bør du gi håret litt kjærlighet i form av en kur for aller best resultat. Slitt hår trekker til seg mye mer farge enn sunt hår, og plutselig ble ikke fargen helt som du hadde sett for deg likevel. Velg en god hårkur som styrker håret og gir en intensiv fuktighetsboost.

Farg håret uvasket

Det er faktisk best å farge uvasket hår. La det gå noen dager mellom vask og frisørbesøk, da vil du nemlig ha et talglag som beskytter hodebunnen. Bruker du derimot mye produkter i håret ditt, som tørrsjampo og hårspray, kan det likevel være greit å vaske ut dette slik at håret blir enklere å jobbe med. Det finnes også produkter som gjør fargingen mer behagelig for deg og sunnere for håret ditt. Moroccanoil Color Complete-seriens to salongprodukter integreres i frisørens fargebehandling. PRIME hjelper mot nettopp sensitiv hodebunn og svien som mange opplever under påføring av den sterke fargeblandingen. POST følger etter farging for intens næring og pleie.

Den svenske bloggeren Molly Rustas fikk testet den fullstendige Moroccanoil Color Complete-behandlingen da hun deltok under lanseringseventet i Stockholm tidligere i oktober. Foto: Frida Möller / Studio Emma Svensson

Velg sjampo og balsam for farget hår

Når du har brukt mye penger for å få den perfekte hårfargen hos frisøren, er det ekstra kjipt å ødelegge den fine fargen ved å vaske den ut med feil sjampo. Moroccanoil Color Complete-seriens produkter til hjemmepleie består av sjampo, balsam og en beskyttende leave-in spray. Moroccanoil Color Continue sjampo og balsam forlenger resultatene fra salongbehandlingen og styrker fargens rike toner. Produktene inneholder arganolje som trenger inn i kjernen av hårstråene og gir næring, i tillegg forsegles hårstråene slik at fargen bevares lenger. Serien inneholder heller ikke sulfater, som kan bidra til fargetap eller misfarging.

Foto: Frida Möller / Studio Emma Svensson

Minimer varmebehandlingen

Det er ingen hemmelighet at varmebehandlinger skader håret, men visste du at det også kan ødelegge fargen? Bruk av hårføner, rettetang og krølltang kan gjøre at de kalde tonene i blondt hår forsvinner, og fargen blir mer gyllen. Ved bruk av den fullstendige Moroccanoil Color Complete-serien, vil håret bli sterkere og mer motstandsdyktig mot høy varme.

Ikke dusj for lenge

Vent et par dager etter frisørbesøket med å vaske håret for å unngå at fargen renner ut og blir blass. Falmende farge kan du også unngå ved å ikke overskylle håret i dusjen. Farget hår er mer porøst enn vanlig og absorberer dermed mer vann. Moroccanoils karakteristiske arganolje finnes i hele Color Complete-serien, og hjelper med å styrke og tilføre fuktighet som balanserer ut porøsiteten og gir et jevnere og mer varig fargeresultat.

Foto: Frida Möller / Studio Emma Svensson

Beskytt håret i sola

Til tross for høstens inntog er denne alltid verdt å nevne – sol er hårets verste fiende. Samme hvilken hårfarge du har så vil den fine fargen blekne i sola. Skal du unne deg noen dager i sola bør du derfor passe ekstra godt på håret, og bruke gode produkter som pleier farget hår. Her er Moroccanoil Color Complete-seriens Protect & Prevent spray perfekt. Den legger seg som et beskyttende skjold mot miljømessige påvirkninger som UV-stråler og forurensing. For hver gang du bruker den tilføres glans og intensitet til håret og fargen.

Norske jenters favorittmerke i årevis

Moroccanoil har blitt en stor favoritt innen hårpleie med en rekke gode produkter med den velkjente arganoljen. Neste naturlige steg ble å utvikle produkter for farget får.

– Det er en spennende tid for oss å gå inn i kategorien for fargebehandlet hår, spesielt med tanke på at vi i år feirer 10 år med innovasjon. Takket være Moroccanoil Color Complete er tiden da vi måtte velge mellom sunt hår og intens, glansfull farge endelig forbi, sier Moroccanoils grunnlegger, Carmen Tal.

Under lanseringen av de nye produktene i Stockholm fikk Emilie Tømmerberg teste ut Moroccanoils nye fargeserie, i tillegg til ny hårfarge. Emilie ble superfornøyd, i videoen under kan du se hele prosessen og det flotte resultatet.

Video: Alma Vestlund / Studio Emma Svensson

For mer informasjon om Moroccanoil Color Complete, trykk her.

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Moroccanoil.