Slik tar du vare på håret i kulden!

Lite luftfuktighet og kulde gjør at vinteren kan bli hårets fiende. Velg riktig hårpleie for å opprettholde et sunt og friskt hår!

Velg riktig sjampo © Anna Stokland
1 / 19

Velg riktig sjampo

Kulden ute og varmen inne er med på å gjøre håret tørrere, og kan ta bort mye av den naturlige fuktigheten og fettet i håret ditt. Derfor er det viktig med en sjampo som gir masse fuktighet og tar ekstra godt vare på håret om vinteren.

Når man har farget hår er det viktig å tilføye håret proteiner og mineraler, så prøv å finn en sjampo for farget hår som gir mye næring til håret.

Normalt og tørt hår
2 / 19

Normalt og tørt hår

Har du ekstra tørt hår kan det være lurt å bruke en fuktighetsgivende kur, eller en pre-sjampo som denne for en dobbelt nærende effekt. Denne kan du bruke daglig, eller til tider hvor du føler at håret er ekstra tørt. Putt en god mengde i håndkletørt hår, og la den virke i ti minutter før du skyller ut.

Pre-sjampo fra Kérastase, 269 kr.

Normalt og tørt hår
3 / 19

Normalt og tørt hår

Dette er en sjampo til normalt hår som til tider kan føles litt tørt. Den er pleiende, og gjør at du får et mykt og glansfullt hår. Uansett om man har normalt og friskt hår, kan man kjøpe en sjampo som denne for å unngå tørt hår om vinteren.

Sjampo fra Kérastase, 199 kr.

Normalt og tørt hår
4 / 19

Normalt og tørt hår

Denne sjampoen gjenoppbygger slitt og ødelagt hår, og frisker opp håret om vinteren. Den gir godt med fukt, akkurat det et nordisk hår trenger.

Sjampo fra Biosilk, 189 kr.

Farget hår
5 / 19

Farget hår

En sjampo som denne vil ta vare på fargen din, samtidig som den er pleiende. Denne inneholder anioksidanter, UV-filter og beskyttende mineraler. Som tidligere nevnt er det viktig å finne en sjampo for farget hår som har masse proteiner og mineraler.

Sjampo fra Björn Axen, 95 kr.

Farget hår
6 / 19

Farget hår

Hårfargen kan falmes av både sol, vinterkulde og bruk av stylingjern. Denne sjampoen er en fargebeskyttende sjampo som beskytter mot at hårfargen skal blekne eller forandre nyanse.

Sjampo fra Wella SP, 199 kr.

Bruk alltid balsam © Anna Stokland
7 / 19

Bruk alltid balsam

Grunnen til at det er så viktig å bruke balsam, ikke bare om vinteren, men hele året rundt, er fordi den vil tilføre håret ekstra næring og lukke igjen skjellaget i håret. Da blir håret mer motstandsdyktig. Den er også med på å gi håret fuktighet, så balsamen er altså en stor faktor for å unngå tørt og slitt hår i vinter.

Bruk alltid balsam
8 / 19

Bruk alltid balsam

Denne balsamen fra Moroccanoil er for farget og skadet hår. Hovedingrediensen i denne balsamen er arganolje fra Marokko, og det er en kraftig antioksidant og UV-beskytter. Balsamen fornyer cellestrukturen og gir håret liv.

Balsam fra Moroccanoil, 215 kr.

Bruk alltid balsam
9 / 19

Bruk alltid balsam

I tillegg til å gi fuktighet til tørt hår, demper denne balsamen også brusete og sprøtt hår. Den har også en anti-statisk effekt, og det er perfekt nå om vinteren ettersom at mange får statisk hår på grunn av at de går med luer, skjerf osv.

Balsam fra Redken, 249 kr.

Bruk alltid balsam
10 / 19

Bruk alltid balsam

Denne balsamen er god å ha for de som har veldig fint og skjørt hår. Den gir næring til tørt og kjemisk behandlet hår. Denne kan altså være fin å bruke for de som for eksempel har farget eller bleket håret.

Balsam fra Sebastian Hydre, 189 kr.

Vask håret sjeldnere © Anna Stokland
11 / 19

Vask håret sjeldnere

Det optimale vil være å vaske håret ca. hver tredje dag, men mange har gjort det til en vane å vaske håret nesten hver dag. Med tanke på slitasje og overproduksjon i talgkjertlene burde man vaske håret sjeldnere. Vasker man det for ofte kan det føre til at man letter får fett hår, noen får tørr hodebunn, og det sliter på håret.

En redning i hverdagen kan være å bruke tørrsjampo istedet for å vaske håret så ofte. Den gir en mattende effekt på fett hår, og trekker fettet ut av håret for at det skal føles renere.

Tørrsjampo
12 / 19

Tørrsjampo

Denne tørrsjampoen har en frisk duft, og det gir en ekstra følelse av friskhet når man egentlig bare vil vaske håret. Man kan få mange forskjellige tørrsjampoer tilpasset sin hårfarge, men denne kan brukes på alle hår.

Tørrsjampo fra Toni & Guy, 109 kr.

Tørrsjampo
13 / 19

Tørrsjampo

Tørrsjampo er et must å ha etter en lang arbeidsdag eller etter trening. Denne flasken er liten, og er perfekt til å ha i vesken.

Tørrsjampo fra Lee Stafford, 79 kr.

Tørrsjampo
14 / 19

Tørrsjampo

I tillegg til å gi deg en ren følelse, tilføyer denne tørrsjampoen volum til håret. Håret kan ofte bli litt flatt etter en hel dag, så da er det perfekt å ha denne på lur. Når man skal bruke tørrsjampo tar man bare å løfter litt på håret, og sprayer inn mot hodebunnen. Man kan også gjerne massere den inn.

Tørrsjampo fra Revivogen, 185 kr.

Varmebeskyttende © Anna Stokland
15 / 19

Varmebeskyttende

Om man ikke bruker varmebeskyttende produkter i håret før bruk av stylingjern og hårføner, blir håret tørrere og mer livløst. Hvis man har farget hår kan fargen også falme mye fortere.

Det varmebeskyttende produktet beskytter hinnen ytterst på håret, og hvis du unngår å bruke det vil denne hinnen ikke lenger gi optimal beskyttelse.

Varmebeskyttende
16 / 19

Varmebeskyttende

Hvis du har farget hår er denne varmebeskyttende sprayen noe for deg. Samtidig som den beskytter mot bruk av glattetang og krølltang passer den på at hårfargen ikke skal falme. Denne kan du bruke i både fuktig og tørt hår.

Varmebeskyttende fra Joico, før 139 kr, nå 89 kr.

Varmebeskyttende
17 / 19

Varmebeskyttende

Denne sprayen er varmebeskyttende, og beskytter samtidig mot fukt og statisk hår. Dette er altså et helt suverent produkt hvis du trenger varmebeskyttende, og du har en tendens til å få statisk hår om vinteren.

Varmebeskyttende fra L'Oréal, 99 kr.

Varmebeskyttende
18 / 19

Varmebeskyttende

Denne varmebeskyttende kremen er varmebeskyttende i tillegg til at den gir hold og glans til håret. Man kan påføre den i både tørt og håndkletørt hår før bruk av stylingjern og hårføner.

Varmebeskyttende fra Kms California, 89 kr.

Pass på at håret er tørt © Anna Stokland
19 / 19

Pass på at håret er tørt

Det er ofte gradstokken viser minusgrader, og da er det veldig viktig å passe på at håret er tørt før man går ut. Hvis man går ut med vått hår kan håret fryse. Dette ødelegger fibrene i håret, og gjør at det blir mer skjørt og tørt.

Mer om Hår? Motta Costumes nyhetsbrev