© Anna Stokland

Slik unngår du fett hår

Føles håret fett ut nærmest idet du går ut av dusjen? Vi kjenner til det... og derfor funnet noen supre tips fra ekspertene som vi vil dele med deg.

Vi elsker å lære om mer hårprodukter, og ikke minst hårtips! Vi tar gjerne imot alt vi kan få av kjerringråd for å håndtere alle mulige...utfordringer? Det kan allikevel være viktig å luke ut noe av det som blir tipset om, og heller konsentrere seg om de nettsidene som faktisk kan det de snakker om.

Hårspesialistene hos Ouai er noen vi stoler på når det gjelder akkurat dette området. Grunnleggeren av merket, Jen Atkin, har vært hårstylist for kjendiser i mange år (blant andre Khloé Kardashian), og vet hvordan ting skal gjøres – og ikke gjøres.

På bloggen tipser Ouai-teamet om et regime for oss med fett (oljete) hår, og vi vil gjerne dele videre:

Her er 5 tips for å unngå fett hår:

1. Ta testen

Legg et hårstrå oppi et glass med vann. Hvis håret synker, kan det være et tegn på at håret er tørt. Hvis håret derimot flyter, kan det være et tegn på at du har litt fett hår (eller normalt?).

2. Spis "riktig"

Det er flere ting som gir sunt hår. Blant annet så skal mat med mye vitamin B (fisk, grønnsaker, osv.) være fint for fett hår. Det er IKKE sånn at når du spiser dette, så vil håret automatisk bli mindre fett, men den kan potensielt hjelpe over tid. I tillegg sies det at mye sukker ikke er fordelaktig for fett hår, men altfor mye sukker er jo ikke bra for oss uansett.

3. Vask håret så ofte du må

Ofte hører vi "ikke vask håret for ofte". Men trenger du det, så kjør på! Det viktigste er å vaske håret riktig, og tilføre håret nok pleiende produkter slik at det ikke sliter altfor mye. Husk også at produkter med mye olje ikke er så lurt hvis du sliter med fett hår. Det er faktisk en myte at håret blir mer fett av å vaske det ofte!

P.S.: Vi liker å bruke tørrsjampo som en quick-fix, men IKKE for mye – da ser håret skikkelig livløst og tørt ut.

4. Prøv en hodebunns-skrubb

Akkurat slik du gjør med huden i ansiktet, kan du gjøre med hodebunnen for å rense den. Bland sammen litt sukker, sitronsaft og olivenolje for en digg skrubb.

5. Vær tålmodig

Det er SÅ mye som påvirker håret, men hormoner er kanskje den aller største "synderen". Menstruasjonssyklusen din kan altså spille en liten (eller stor) rolle i kampen mot fett hår.