Slik får du flott hår mens du sover: 5 råd til perfekt hår
© Anna Stokland / Ferragamo SS17

5 tips: Slik får du perfekt hår mens du sover

Med disse geniale tipsene kan du la håret fikse seg selv mens du sover, og våkne opp med perfekt hår hver dag!

Vi er mange som har en tendens til å komme for sent ut av døren om morgenen. Og verre blir det de dagene man våkner opp med flokete og umulig hår som nekter å legge seg pent. Den lille tiden du har til overs er bare ikke nok til å fikse håret, og du ender opp med en svær hårknute på toppen av hodet. Gjør ikke akkurat mandagen bedre!

Heldigvis finnes det hjelp - disse tipsene gir deg pent hår helt fra klokken ringer om morgenen. Dette er nemlig gode råd som fungerer mens du sover, slik at du hver dag kan våkne opp med perfekt hår.

Er du lei av dårlige hårdager? Les de fem rådene under, og få kontroll på morgenhåret - enten du trenger tips for fylde, krøller eller glatt hår.

Se årets mest trendy hårfarge her!

Lei av å våkne med krusete hår?

Våkner du jevnlig med flokete hår som kruser seg og ser slitt ut? Det finnes faktisk flere hjelpemidler for å unngå at håret filtrer seg sammen, og de er alle utrolig enkle.

Ett av dem handler om å skifte ut bomullsputetrekkene med noen i sateng. Bomull vil nemlig absorbere all fuktigheten fra håret ditt og etterlate det tørt og krusete, noe som resulterer i et perfekt utgangspunkt for en dårlig hårdag.

Skift derfor putetrekket, og du vil merke både mindre sammenfiltret hår og mindre rynkete hud - et vanlig putetrekk rynker seg mer og vil derfor gi flere furer og spor i huden, mens glatt sateng lar både hud og hår gli uberørt på puta.

Våkne opp med perfekte bølger i håret

Hvem drømmer vel ikke om å våkne opp med perfekte bølgende lokker? Det kan kanskje virke urealistisk, men denne hårlooken er faktisk lettere å få til enn man skulle tro.

Alt du skal gjøre er å la håret være fuktig, og dele det inn i to like store seksjoner ut fra den vanlige skillen din. Deretter snurrer du håret i to store knuter som du samler i hver sin strikk. La knutene sitte så lenge som mulig, helst til håret er helt tørt.

Neste morgen tar du ut strikkene, grer lett gjennom håret med fingrene, gir håret en runde med hårspray - og du er good to go. Se hele metoden til vakre krøller i videoen nedenfor.

Mangler du fylde?

Mestrer du kunsten å skape fylde foran i håret, men sliter med å få samme effekt bak etter å ha ligget på det en hel natt? Da vil dette trikset være til stor hjelp.

Alt du skal gjøre er å samle håret i en høy ball helt på toppen av hodet før du legger deg. Når du våkner neste morgen og løsner ballen, vil du oppleve et langt fyldigere hår - både på sidene og lengst bak.

Knuten vil dessuten forhindre at du roter til sveisen om du sover urolig, og minsker derfor risikoen for sammenfiltret hår.

Våkne opp med sexy hår á la Kate Moss

Dronningen av mote er også dronningen av sexy, skjødesløst hår. Vi snakker selvsagt om Kate Moss. Hun mestrer tilsynelatende alltid den perfekte, tilfeldige hårfrisyren, og nå viser det seg at det faktisk er langt enklere å kopiere signaturlooken hennes enn først antatt.

Frisyren skapes ved å ha 90 prosent tørt hår, gå i seng som vanlig, og dagen etter spraye det med en teksturspray. Resultatet blir sexy morgenhår - hele dagen lang. Blant våre favoritter står både tekstursprayen fra Oribe og R+Co.

Er det skadelig å sove med vått hår? Finn svaret her!

Du vil gjerne ha rett hår

Vil du i motsetning til ovenfor ha en pause fra krøllene, men sliter med å ha tid til å stå med rettetangen hver morgen? Det finnes en metode hvor du ikke engang trenger å bruke de skadelige varmeredskapene.

Gå i dusjen et par timer før sengetid, vask håret, og avslutt med balsam. Tørk det deretter med et håndkle, slik at det er gjennomfuktig, men ikke drypper.

Sørg for å gre håret helt gjennom, helst med en børste beregnet for vått hår, slik at du unngår knekte hårstrå. Når håret er helt flokefritt, samler du det i en stram hestehale som sørger for å glatte ut krøllene ved hodebunnen. Sørg for at håret sitter helt stramt inn til hodebunnen, og bruk gjerne en børste eller kam for å gre det på plass den stramme hestehalen.

La håret sitte i en time, og ta deretter ut strikken.

Nå skal du begynne prosessen som gir helt rett hår neste morgen. Start med det fremste håret, ta en del på ca. to centimeters bredde og legg den hele veien over hodet - litt som om du lager et hårbånd av hår. Fest tusten med hårnåler. Ta deretter en tust fra den andre siden og legg den over hodet på motsatt side på samme måte som før. Husk: Jo strammere du legger håret, jo rettere hår får du neste morgen. Fortsett slik til alt håret er festet over hodet. Til slutt ender du opp med en slags badehette av ditt eget hår.

La det sitte i minimum fem timer, gjerne over natten. Neste dag kan du løsne hårnålene og nyte synet av rett, glatt hår.

Se hele metoden demonstrert i videoen nedenfor.

Vil du ha flere tips? Se hvordan du lager vårens fineste frisyrer her