© Anna Stokland

Sommerens nye frisyre er like fin som den er enkel å lage

En gammel kjenning fra 90-tallet er tilbake og den vil gi deg en helt ny hårlook på under fem minutter.

Mangler du ny inspirasjon til hårfrisyren, så bør du ‘flippe’ håret til siden. I hvert fall hvis du vil følge den voksende hårtrenden som både er å se på catwalken og sosiale medier.

Hår som 90-tallets supermodeller

Frisyren som ser ut til å være tilbake er en dyp sideskill hvor hårtuppene er litt bøyd utover ved hjelp av enten en rette- eller krølltang. Frisyren har sine røtter fra 1960-tallet, men fikk et stort comeback på 90-tallet.

I dag vil nok de fleste derfor forbinde frisyren med 90-tallets supermodeller og nå ses supermodel-looken på kvinner som Rihanna, Bella Hadid og Kylie Jenner, som har kastet deres kjærlighet på den polerte looken. Frisyren er i tillegg til å være en festlig oppgradering, også enkel å lage.

Slik gjør du

Det eneste frisyren krever er en hårlengde til cirka kragebenene eller lenger. Dersom du vil ha den polerte looken, kan det være en god ide å gi håret en hårkur før eller ha litt olje i hårtuppene så eventuelle kruser legger seg.

  • Del håret i en dyp og skarp sideskill ved hjelp av en kam. Legg gjerne sideskillet i over på den motsatte siden av hvor du pleier. Det gir et naturlig løft fordi håret vil gjøre motstand når det bøyes i en ny retning.

  • Deretter skal du forme håret med en rette- eller krølltang. Det letteste er å bruke en rettetang hvor du i toppen av håret drar den langsomt gjennom håret ved å først bøye hånden i bue utover ved hårtoppen. Når du kommer til hårtuppene skal du vende rettetangen innover slik at hårtuppene blir bøyd i enden.

  • Dersom du har tid, kan du gjenta dette på hele håret. Hvis du ikke har tid til dette, kan du bruke et par minutter på å kun style den forreste delen av håret.

  • Avslutt med med hårspray slik at frisyren holder og eventuelle utstikkende hårstrå samles.