sove med vått hår
© Anna Stokland

Sover du med vått hår?

Dette er konsekvensene!

Du har kanskje hørt fra foreldrene dine at du kan bli syk om du legger deg med vått hår? Frisøren sier kanskje at du ødelegger håret av det, mens de franske damene påstår at du våkner med perfekte krøller?

Hva er det egentlig som skjer om du legger deg med vått hår? Vi bekrefter- og avkrefter de største mytene.

Myte 1: Du blir syk av å legge deg med vått hår

Det burde ikke være mulig å bli syk av å legge seg med vått hår. En forkjølelse oppstår når du blir smittet av et virus, noe som ikke henger sammen med verken hår eller temperaturen i leiligheten din.

Likevel har forskeren Ron Eccles påvist en slags sammenheng mellom kulde og følelsen av en forkjølelse som er på vei. Hvis du vil være på den sikre siden, skal du kun sove med vått hår om du har en varm seng å sove i - men i prinsippet har sykdom og vått hår lite med hverandre å gjøre. Her gjelder det å ta forhåndsregler. Kjenner du på en gryende forkjølelse, kan det være lurt å ty til føneren før du legger deg for natten.

Myte 2: Det ødelegger håret

Ødelegger du håret ditt ved å sove med vått hår? Svaret er nei, men håret vil bli mer flokete, noe som kan gjøre at håret knekker lettere når du først kammer det.

Hvis du likevel vil våkne med det typiske sovehåret, som for noen er veldig flatterende, kan du enten vente med å legge deg til det er halvtørt eller å ta i bruk en leave-in balsam før du legger deg. Flett håret i en løs eller stram flette, avhengig av hvilken look du ønsker. Dette vil resultere at du er fri for floker når du våkner. Hvor deilige er det ikke å kunne stå opp til stylet hår?

Altså:

... du kan godt legge deg med vått hår, hvis du er villig til noe for- og etterarbeid.