Slik striper du håret riktig. Hjemme eller hos frisør
© Getty Images

Tips når du skal stripe håret

Eksperttipsene til deg som skal stripe håret hjemme eller hos frisør.

Stian Støp jobber som Education Manager for Warehouse. Han er utdannet frisør med 25 års fartstid fra faget.

Er det mer skånsomt å stripe håret enn å helfarge?
Ja, når du striper håret er det kun deler av håret som behandles, så derfor blir dette mer skånsomt. Det er viktig at kjemiske behandlinger får nok luft, så hvis en helbleking blir pakket for mye inn, koker man håret, og det får stygge konsekvenser.

Hvor ofte bør man stripe håret?
Her er det snakk om smak og behag, men det vanligste er å stripe håret - og da hovedsakelig ettervekst - med 2-3 måneders mellomrom.

Stripe hos frisør eller gjøre det selv hjemme?
Som frisør har jeg brukt mange timer på å rette opp grusomme «hjemmeulykker». Det som da ofte skjer er at dette tar veldig lang tid, og at det blir kostbart for kunden. Pluss at sluttresultatet ikke blir så bra som det kunne ha blitt. Så mitt tips er: gå til en dyktig frisør som skjønner deg og dine ønsker. Da får du et mye bedre resultat uten uventede kostnader på oppretting. Hvilke type produkter bør man bruke til stripet hår?
Igjen så er anbefalingen frisørprodukter, og hovedgrunnen til det er at du får produkter tilpasset ditt behov. Profesjonelle produkter er i tillegg som regel mye mer konsentrerte, og holder derfor lenger når du ikke trenger å bruke så mye.

Tynne eller tykke striper?
Dette er opp til hver enkelt, da det er snakk om ønsket resultat. Tykke striper gir mer markert effekt og tynne striper gir et mer naturlig preg.

Kan man stripe håret hvis man har farget det først?
Man kan stripe alle typer hår, men er håret farget må man bruke blekingsprodukter. Dette fordi det er vanskelig å lysfarge allerede kunstig farget hår. Skal man ha nyansen ton i ton eller mørkere enn utganspunktet, kan man farge tidligere farget hår.