© Getty Images

Tre enkle og vakre frisyrer for deg som vil ha lengre og sterkere hår

Drømmer du om sunt og langt hår, bør du holde deg milevis unna stramme hestehaler. Her er tre flotte frisyrer som håret ditt vil takke deg for.

Det er mange ting som kan skade håret ditt. Det kan være alt fra for mye hårfarging til for dårlige hårbørster. Ofte glemmer vi også at enkelte frisyrer og håroppsetninger kan slite enormt på håret. Hvis du hele tiden har satt opp håret i en stram strikk, risikerer du nemlig å brekke og skade håret.

Men er det ikke mulig å lage tøffe og flotte frisyrer hvis du vil ha langt og sunt hår? I samarbeid med Redken får du her tre forslag til flotte frisyrer og enkle bonustips som håret ditt vil takke deg for.

1. Naturlig stil med bølger

Noe av det beste du kan gjøre for håret ditt er å ha det løst, slik at det ikke sitter «i spenn» mot vekstretningen eller risikerer å bli skadet av en stram strikk. Løst hår trenger heldigvis ikke være kjedelig – så lenge håret ditt ser sunt og fyldig ut og får tilført litt liv. Det får du ved å bruke en god sjampo og balsam etterfulgt av et leave-in-produkt som gir håret en sunn og glansfull følelse, og deretter piffe det opp med noen naturlige krøller.

Du kan fint få krøller i spissene uten å bruke en glovarm krølltang som skader håret. Bare tvinn litt hår om gangen, og spray hver krøllede lokk med hårspray. Deretter vender du hodet nedover og drar fingrene forsiktig gjennom de krøllede lokkene, og så er du sikret herlige bølger når du kaster hodet bakover.

© Getty Images

2. Løs hestehale

Hvis du vil sette opp håret i en fin hestehale, er det noen ting du må huske på hvis du samtidig vil ha langt og sterkt hår. Først og fremst bør du sikre at du ikke bruker dårlige og for stramme strikk, men heller bruker noen som er skånsomme mot håret. En vakker silke-scrunchy er et godt valg. Den er både sunnere for håret og gir håret det lille ekstra. Unngå for stram hestehale og gå for en frisyre med løs hestehale samlet i nakken, slik at håret følger sin naturlige vekstretning.

OBS! Du må aldri feste vått hår i en hestehale. Håret er mye skjørere når det er vått – faktisk så skjørt at selv en hårstrikk kan skade det.

© Unsplash

3. Flott, rufsete flette

En annen måte å sette opp håret på uten å skade det, er å lage en løs flette. Du kan også starte flettingen lenger ned enn du pleier slik at den ikke sitter for stramt bak, samtidig som du lar hårlokkene foran henge løst. Det er en superenkel, men vakker frisyre som ikke krever annet enn at du fletter håret – og gjerne litt slurvete. Fest fletten i en liten strikk av silke, og avslutt med litt hårlakk slik at fletten holder hele dagen.

© Getty Images

Tre bonustips for sunnere og lengre hår

  1. Pass på at du får i deg vitaminene dine. Hvis du lenge har hatt problemer med hår som brekker, kan det skyldes at du ikke får i deg nok vitaminer og mineraler. Det er spesielt viktig å ta vitamin B, kjent som «hårets vitamin» som får håret ditt til å vokse raskere.

  2. Ta en pause fra varmeredskapene. Er håret ditt krusete med splittede spisser kan du oppleve at det ser finere ut når du glatter eller krøller det, men det tørker dessverre raskere ut håret. Hvis du vil gi håret litt ekstra pleie, er det beste du kan gjøre å gi det litt ro en stund.

  3. Vil du gjenopprette hårets styrke, er det viktig å bruke et godt leave-in-produkt etter hårvask som inneholder de rette næringsgivende ingrediensene. Redkens Extreme Length leave-in-produkt inneholder blant annet soyaprotein og biotin, som hjelper til å forsegle og styrke håret samt redusere synligheten av splittede spisser.

Hårpleieserien Extreme Length hjelper deg å oppnå din maksimale hårlengde og bidrar til at håret ser sunt og sterkt ut. Du kan oppnå opptil 81 % færre brukne hårstrå ved bruk av sjampo, balsam og leave-in-produkt sammenlignet med ikke-pleiende produkter.

© Redken

La Redken sørge for sterkt og glansfullt hår

Det profesjonelle hårpleiemerket Redken brukes av frisører over hele verden, og har utviklet hårpleieserien Extreme Length til skadet hår, som hjelper til å styrke hårfibrene fra rot til spiss. Det gjør håret sterkere og reduserer forekomsten av brukne hårstrå, slik at du enklere kan få langt hår. Serien består av sjampo, balsam og leave-in-produkt, som inneholder biotin og gjør slik at håret ser sunt og glansfullt ut.

Alle produktene kan kjøpes her.