Cara Delevigne
© GettyImages

Trikset som avgjør om du kler kort hår

Lurer du på om du skal la de lange lokkene falle? Finn svaret ditt her!

På klippfronten er det vel ingen tvil om at den korte boben kommer til å bli populær denne sesongen. Men bare fordi det er trendy, betyr det ikke nødvendigvis at den kler alle. Dette kan bli en bitter lekse å lære når du første sitter hos frisøren og har latt de lange lokkene falle uten nøyere overveielse.

Hovent ansikt og trøtt øyne? Dette er skjønnhetsbehandlingene du må teste!

Her kommer det smarte trikset inn i bildet - det finnes nemlig en målbar metode som lar deg finne ut om det korte håret vil kle deg eller ikke!

Ifølge hårstylist Giles Robinson er det vinkelen på kjevelinjen din som er avgjørende for hvorvidt du kler kort hår, og ikke ansiktsformen slik mange tror.

Har du sett? Dette bør du vite før du klipper lugg

Dermed kan du finne ut av - på en helt teoretisk plan - om den korte klippen skal bli din neste frisyre ved å måle vinkelen på kjeven din.

Dette trenger du:

En linjal, en blyant og et speil.

Dette skal du gjøre:

Rett deg opp i ryggen, og still deg foran et speil med siden til slik at du kan se profilen av ansiktet ditt i speilet.

Hold en linjal loddrett under øret og ned langs halsen. Ta deretter blyanten og holden den vannrett under haken, slik at den ene enden berører den nederste delen av haken, og den andre enden møter tallene på linjalen.

Hold blyanten fast der hvor den møter linjalen, og mål deretter hvor lang avstand det er fra øret og ned til blyantpunktet.

Er avstanden mindre enn 5,7 cm har du det rette kjevepartiet for en kort frisyre. Er derimot avstanden lenger enn 5,7 cm, bør du vurdere å beholde de lange lokkene en stund til.