Costume tester: Nioxinbehandling
© Anna Stokland

Costume tester: Nioxinbehandling

Det utvikles stadig nye hårbehandlinger. Vi har testet behandlingen som skal gi tykkere hår: Nioxin 3-part Systems Kit!

Nioxin 3-Part Systems Kit

Tynt, fint hår er noe mange av oss skandinaver kjenner til – og sliter med. Hårstråene er ikke bare få, de er også tynne og skjøre og knekker lett, og for mange føles frisyren som en støvsky rundt hodet. Hårpleiemerket Nioxin hevder at de kan forvandle fjoner til manke, og henvender seg derfor til alle som drømmer om volum og vitalitet. Utgangspunktet for Nioxins behandling er at en sunn hodebunn påvirker veksten av sterke hårstrå. Ved å rense hår og hodebunn for talg og avfallsrester og ved å fukte og beskytte håret, skal hårtapet reduseres og hårstråene bli tykkere, slik at de ikke knekker så lett.

Om behandlingen

  1. For best resultat anbefales det å starte med en eksfolieringsbehandling og analyse av håret. Det gjøres i en salong som fører Nioxin. Ved å fjerne døde hudceller som samler seg i hodebunnen, optimaliserer man vekstforholdene. I tillegg analyserer frisøren håret ditt, slik at du får riktig produktserie. Hvis du for eksempel plages av hårtap, skal du ha andre produkter enn en med naturlig tynt og fint hår.

  2. Deretter begynner selve jobben. Sjampoen og balsamen skal masseres godt inn i hår og hodebunn hver gang du vasker håret. I pakken følger det også med en spray som skal fordeles i hodebunnen og som beskytter og styrker manken. I tillegg kan du supplere med flere andre volum- og stylingprodukter fra samme merke. Volumsprayen gjør underverker for teksturen og fylden.

  3. Etter to uker lover Nioxin at så mange som sytti prosent skal oppleve å få tykkere og sterkere hår.

Vår vurdering

Kun etter noen få ukers bruk føltes håret både sterkere og tykkere, og hårtapet ble redusert. Selv testpersonens faste frisør ga positiv tilbakemelding, og la ekstra merke til at håret vokste i rekordfart. I tillegg gir volumproduktene mye fylde og hold, uten at håret føles tungt eller fett. Et lite minus er at behandlingen krever mange produkter, noe som kan være litt styrete hvis du for eksempel skal ut å reise – men det er en liten pris å betale for finere hår.

Pris

Salongbehandlingen koster 350 kroner, mens prisen for sjampo, balsam og hodebunnsspray ligger på rundt 370 kroner, for et reisesett.

Hvor

Denne behandlingen kan du få hos alle salonger som fører merket Nioxin.