Sara Sampaio for Moroccanoil
© Getty Images

– Jeg farger aldri håret!

Sara Sampaio er kjent for sine kraftige øyenbryn og karismatiske smil. Få supermodellens beste skjønnhetstips!

Supermodellen Sara Sampaio er opprinnelig fra Porto i Portugal, men flyttet til New York i ung alder. Karrieren hennes skjøt fart da hun i 2013 signerte kontrakt med undertøysgiganten Victorias Secret - og siden har hun gått visning for de største motehusene, landet store kampanjejobber og prydet forsiden til verdens største motemagasiner som Vogue, Harpers BAZAAR og Elle. Til høsten kan vi se henne på TV-skjermen når hun debuterer som skuespiller i en portugisisk film - men akkurat nå er hun ansiktet til Moroccanoil, som inviterte oss med til Portugal for å feire merkets tiårsjubileum sammen med skjønnheten.

Sara Sampaio Victorias Secret show

Sara Sampaio på catwalken for Victorias Secret.

© Getty Images

I en av de mest luksuriøse hotellvillaene i Faro, med basseng, kritthvitt interiør og nydelig utsikt mot Atlanterhavet, kommer Sara spradende inn på rommet i skyhøye hæler, en knelang brun kjole knytet fast med en sløyfe i ryggen og sine runde signaturbriller godt plassert på nesa. Håret er pent dandert, og vi klarer ikke å la være å legge merke til de perfekt, definerte øyenbrynene i symmetri med smilet.

Hun er akkurat som vi er vant til å se henne på Instagram - eller på scenen under de berømte Victorias Secret-showene. Vi ber Sara dele sine beste skjønnhetstips- og rutiner:

Fast skjønnhetsrutine hver morgen?

– Jeg starter alltid med å vaske ansiktet mitt med iskaldt vann, og deretter smøre inn med ulike serumer, akkurat nå bruker jeg serien fra Shiseido og avslutter med en god solkrem. Og siden jeg alltid har dårlig tid på morgenen, er mitt aller beste go to-triks å spraye litt tørrsjampo som gir tekstur og ikke bare matter ned det fete partiet i hodebunnen, og min favoritt er Morocanoil Dry Texture Spray. Den lukter fantastisk og tørker ikke ut hodebunnen, som mange andre tørrsjampoer kan gjøre.

Moroccanoil treatment oil

Favorittoljen til Sara Sampaio fra Moroccanoil.

© Jason Carter Rinaldi

Hvilket Moroccanoil-produkt bør alle prøve?

– Siden håret mitt konstant blir utsatt for kjemikalier, varmetenger, fønere og tunge stylingprodukter, passer jeg på å pleie det godt, for det værste jeg vet er tørt, flisete, porøst hår. Jeg sverger til Moroccanoil treatment, som er et vidunderprodukt på glassflaske med arganolje - som har en reparerende egenskap og gjennomfukter håret. Den virker best i vått hår, og etterlater det myke, glansfulle håret stylister alltid gir meg skryt for.

Hva er det værste en frisør kan gjøre med håret ditt?

– Farge det! Det er mye jeg må tillate på visninger og opptak, men prøver å unngå hårfarging og helbleking. Jeg har hatt den samme frisyren og fargen i alle år, og den har blitt min signatur.

Hva lukter Sara Sampaio?

– Si Passione fra Giorgio Armani. Jeg elsker lukten av blomster. Si fra Armani er søt, men samtidig veldig sensuell.

Det beste skjønnhetstrikset du har lært?

– At en highlighter gjør underverk, og gir ansiktet sunn og gyllen glød. Jeg legger alltid litt på kinnbena, nesen og på øyelokket og føler meg så mye finere enn når jeg har full makeup.

Og hvilken highlighter bruker du?

– Min favoritt er fra Joise Maran. Den inneholder faktisk arganolje og er en heløkologisk hudpleieserie.

Hvordan holder du deg i form?

– Jeg liker å utfordre kroppen på ulike måter, derfor er variasjon viktig. Akkurat nå trener jeg mye styrke i kombinasjon med korte løpeøkter, men så er jeg også helt hekta på klatring. Det er så effektivt og du ser resultater på kort tid. Også har moren min lært meg fordelene ved å ha et balansert kosthold med mye økologisk frukt og grønnsaker. I tillegg er det bra for huden å drikke mye vann, men det vet vel alle?

Sara Sampaio backstage

Sara Sampaio gjøres klar til intervju med Costume.

© Jason Carter Rinaldi

Når er du på ditt sterkeste?

– Det høres kanskje litt rart ut, men når frisyren ikke føles riktig. Håret er en så stor del av både utseende og personligheten, så hvis jeg ikke er komfortabel med frisyren, kan det gå utover selvtilliten, holdningen og utstrålingen på catwalken.

Det beste med å jobbe som modell?

– Reisingen, og besøke steder jeg kanskje aldri hadde dratt til.

Og det værste?

– Selve reisen, de lange flyrutene og «jetlag!».

Ditt beste tips for å bekjempe «jetlag»?

– Jeg drikker masse vann for å holde kroppen hydrert, og dusjer i olje før jeg setter meg på flyet, for at huden skal holde seg gjennomfuktet. Jeg pleier også å legge reiserutene slik at jeg kan gå rett til sengs når jeg kommer frem. Kroppen min fungerer ikke uten nok søvn.

Hva gjør du når du ikke jobber?

– Sover, ser på tv eller henger med modell-venninnene mine i New York.

Hva ser du på tv akkurat nå?

– Handmaid's tale sesong 2. Jeg elsker tragedier som aldri tar slutt.

Har du et stilikon?

Jeg digger den gjennomførte stilen til Margot Robbie og Jennifer Lawrence.

Vi hører at du satser på en skuespillerkarriere?

– Ja, vi er ferdige med innspillingen, og min aller første film, Carga, som faktisk er en portugisisk film lanseres i år og handler om menneskehandel. Jeg er veldig spent, for dette er min aller første film.

Sara Sampaio Portugal Carga

Vakre Sara Sampaio etter intervjuet med Costume.

© Jason Carter Rinaldi

*Vi gjør oppmerksom på at deler av kostnadene i forbindelsen med denne artikkelen, er dekket av Moroccanoil. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag.