© Getty Images

Vurderer du å klippe pannelugg? Da skal du vite disse 7 tingene først

... det skal jo helst bli vellykket!

Har du hatt den samme frisyren lenge og vil at det skal skje noe nytt? Da er du klar for å klippe din egen pannelugg!

For at det skal bli vellykket, er det viktig at du først setter deg inn i hele prosedyren for hvordan man klipper sin egen pannelugg. Vil det kle ansiktsformen din? Hvordan skal det styles? Og er det i det hele tatt en god idé?

1. Panneluggen skal passe til din livsstil

Før du eventuelt klipper pannelugg, er det viktig, at du stiller deg selv spørsmål som: Er du en kvinne som alltid er på farten, eller trykker du på snooze-knappen hver morgen og bruker derfor bare 10 minutter på å gjøre deg klar?

Dersom du er en idretts-person bør du vurdere spenner og pannebånd, da det vil hjelpe deg med å holde håret vekk fra ansiktet mens du er aktiv. Er du en travel kvinne burde du investere en minirettetang, da det lett kan friske opp håret.

Du kan godt få panneluggen til å fungere for deg uavhengig av hvilken livsstil du har. Det tar sannsynligvis bare litt mer tid å sette opp.

2. Finn ansiktsformen din

Du bør vite hvilken ansiktsform du har før du bestemmer deg for å klippe pannelugg, da det kan avgjøre hvilken type pannelugg som passer best til ditt ansikt.

© Getty Images

3. Skaff det riktige utstyret

Hvis man ønsker et fint resultat, skal man ikke klippe sin egen pannelugg med kjøkkensaks. Derfor bør du investere i en frisørsaks, noen hårklemmer til å dele håret opp i seksjoner og sist men ikke minst en god frisørkam.

4. Se på tutorials

For å få en fornemmelse av hvordan du egentlig skal gå i gang med ditt panneluggs-prosjekt, burde du se tutorial-videoer på YouTube.

Fra punkt nummer to, vet du at det er en type pannelugg som kler ditt ansikt bedre og derfor bør du søke etter videoer som viser hvordan man skal klippe akkurat den typen pannelugg.

© Getty Images

5. Klipp håret ditt mens det er tørt

“... men frisøren min klipper jo alltid håret mitt når det er vått?”.

Når det kommer til pannelugg skal du tenke litt annerledes. Når håret ditt er vått, har det en tendens til å 'strekke seg'. Dette betyr at du risikerer at klippe det for kort og at du først vil oppdage det når det har blitt tørt igjen.

6. Varmeapparater vil bli din nye beste venn

Varmeapparater er panneluggens beste venn. Å style pannelugg krever øvelse, men så snart du mestrer det, blir det en lek – bare husk varmebeskyttelse i håret.

© Getty Images

7. Det tar lang tid å vokse ut panneluggen

Selv om pannelugg ser fint ut, kan det hende at du en vakker dag angrer på det. Men frykt ikke, for du er garantert ikke alene.

Nå er du bare nødt til å vente på at det vokser ut igjen - og ja, det betyr at håret ditt skal gjennom det stadiet hvor det enten er for kort eller for langt. I gjennomsnitt vokser håret ditt cirka 15 centimeter i året, så du må smøre deg med tålmodighet.

Kilder: Healthline