3 skjønnhetstriks fransk kvinner sverger til
© Getty Images

3 skjønnhetstriks franske kvinner sverger til

Franske kvinner har knekt koden - vi avslører hvilke produkter og triks de sverger til!

Verden over beundres de franske kvinnene for sin eleganse, sitt skjødesløse hår og perfekte hud. Den vakre huden er ofte et resultat av noen helt bestemte skjønnhetsrutiner, som vi nordmenn helt klart kan lære litt av. Derfor har vi samlet de tre beste triksene, slik at du kan la deg inspirere av franske hemmeligheter neste gang du er på badet!

Unngå å rense med vann fra springen

Nå skal det sies at vi i Norge er særdeles heldige med det klare og rene vannet fra springen, som heller ikke inneholder noe særlig med kalk. Men det er jo likevel forsøket verdt: Gjør som de franske kvinnene, og rens ansiktet fritt for makeup og urenheter med bomullspads, rensevann eller rensemelk, og unngå vanlig springvann. Gi deretter ansiktet enn piff med for eksempel Thermal spring water fra Avène - en favoritt blant mange franske kvinner.

Eventuelt kan du prøve denne rensemetoden - superskånsom og effektiv!

Tren ansiktet

Her hjemme har vi nettopp begynt å få øynene opp for hvor effektiv en ansiktsmassasje kan være for både hudens sunnhet og glød. I Frankrike har den daglige ansiktsmassasjen lenge vært en del av rutinene, og prioriteres i samme grad som mosjon av kroppen generelt.

Ved å massere ansiktshuden, stimulerer du bindevevet og setter i gang blodsirkulasjonen, noe som gir øyeblikkelig glød og sunnere hud på sikt. Du kan finne inspirasjon til massasjen her.

Skånsom hudpleie

På samme måte som de franske kvinner er anerkjent verden over, har også de franske apoteksproduktene oppnådd en kultstatus. Produkter fra apoteket er en stor del av franske kvinners skjønnhetsvaner, og produktene er som oftest milde, pleiende og frie for sterke og aktive ingredienser.

Heldigvis er mange av de gode franske merkene - for eksempel Avéne, Caudalie og La Roche-Posay - også tilgjengelige i Norge, så du også enkelt kan implementere dem i hudpleierutinen din. Du finner dem stort sett på apoteket.