3 steg til kvisefri hud

"Mange opplever å få uren hud og kviseutbrudd om sommeren. Heldigvis, finnes det tre enkle steg som gjenoppretter sunn hud og glød, og det er ikke for sent", sier gründeren bak Elite Helse og medisinsk hudekspert, Isabella Bukerie Bessieres.

Sommertid er høytid for uren hud og kviseutbrudd. Det skyldes som regel at vi har mindre tid til renserutiner, man bruker solkremer og solprodukter som tetter igjen porer, er på reise i varmt og fuktig klima eller inntar mer alkohol. Ikke minst opplever mange å bli solbrent, eller å få soleksem.

Da er det ekstra viktig å ta vare på huden

Hudekspert og gründeren bak det medisinske hudsenteret, Elite Helse på Aker Brygge, Isabella Bukerie Bessieres, sier at dette er problematikk de møter daglig.

"Uren hud og akneutbrudd er noe som rammer oss alle. Mens mange forbinder uttrykkene med utfordrende ungdomshud, er dette hudtilstander som oppstår uansett alder. Det er heller ikke lenger slik at det er noe man bare må leve med eller ta sterke medisiner for å bli kvitt", sier Bessieres.

Hun snur seg til hyllen bak henne, og plukker raskt ned tre produkter.

"Disse er redningen, SOS for huden", sier Bessieres, og viser frem hudpleieserien Intelligent Skin Health, et vitenskapelig og resultatorientert hudpleieprogram for kvinner og menn som ønsker det beste for sin hud.

"Mange hudpleiemerker kan gjøre vondt verre når huden er i opprør, det vil ikke skje med disse produktene. For pasienter rammet av akne eller kviseutbrudd, uansett årsak, er det viktig at vi ikke stresser huden med aggressive ingredienser. Tro meg, vi er alle stresset nok som det er", ler Bessieres.

Hennes beste anbefaling er et tre-trinns-program bestående av:

"Produktene er resultatdrevet, av høyeste kvalitet, fremstilt med fremtidsrettet teknologi – og er spesielt tilpasset anti-aldring, anti-akne, rødhet, sensitiv hud, rosacea og solpleie", forteller Bessieres.

Rens, rens og mer rens

"Jeg har full forståelse for at mange “glemmer” seg når det gjelder å opprettholde gode renserutiner om sommeren. Det blir ofte slik når man tar ferie, og ikke vil pakke med seg hele baderomsskapet, men med hudpleierutinen over er det kun to elementer til som skal til, for å oppnå de resultatene du higer etter", sier Bessieres, og forklarer at man i tillegg til tre-trinns-programmet bør supplere med en rensende ansiktsbørste og solkrem.

"Det vil være lettere å oppnå en sunn, glødende hud når du effektivt får renset porene i dybden og fjernet døde hudceller, for ikke å snakke om viktigheten av å fjerne rester av sminke og solkrem på kvelden. Den soniske ansiktsbørsten vi anbefaler til daglig bruk heter Sculpt & Clean, og selges her på Elite Helse", sier Bessieres.

Og fordelene er mange

"Sculpt & Clean er mer effektiv enn manuell rensing (å kun bruke hendene), og gir deg både eksfoliering, dyp rens av porene og løft som du ikke kan få med hendene", forklarer hudeksperten.

Man kan bruke ansiktsbørsten enten på tørr hud eller under vann i dusjen, den er antimikrobiell og trenger ikke desinfiseres.
.
Det betyr at både du og din kjære kan bruke den, sier Bessieres, og det beste av alt:

"Den er liten og nett, kan enkelt lades opp med mobillader og tar svært liten plass i vesken".

Når det gjelder solkrem er hudeksperten svært tydelig på at det gjelder å velge riktig produkt og påføre produktet regelmessig hver andre time gjennom dagen, dersom du vil opprettholde en sunn, spenstig hud, samt unngå å bli solbrent.

"Daily SPF40 er blitt vår bestselger, forteller Bessieres", og utdyper:

"Solkremen er 100 prosent vegansk, består av trygge mineraler uten skadelige ingredienser og gir huden trippel beskyttelse. Dette er en solkrem for alle som ønsker beskyttelse, fukt og glød. Den passer til alle hudtyper, og vil ikke forårsake utbrudd eller hudormer selv om du har sensitiv, fet eller kviseutsatt hud".

I tillegg har den en jevn og silkemyk konsistens, som gjør at den også kan brukes som makeup-primer.

"Et perfekt “skjønnhets-hack” nå om sommeren", sier Bessieres.