hjemmepleie hudpleie modell
© Getty

5 minutters skjønnhetsbehandlinger som faktisk virker

Ser huden trist og grå ut, eller er du hoven og morgentrøtt i ansiktet? Prøv triksene som gir huden ny glød på under fem minutter!

Noen dager har man bare behov for litt ekstra hjelp når produktene ikke gir det optimale resultatet - enten om morgenen når man ser ekstra trøtt ut, eller etter en lang dag før man skal på fest.

Visste du? Dette er fjorårets mest populære sminkemerke!

Her kunne det ideelle vært å sette av et par timer til selvpleie og egentid, men de færreste har tid til å booke skjønnhetsbehandlinger, eller å sette av lang tid til hjemmespa.

Heldigvis finnes det noen effektive og ikke minst tidsbesparende triks - med behandlingene vi har funnet frem her, kan du gi ansiktet ditt nytt liv på under fem minutter.

Fruktsyrebehandling på 5 minutter

En grå og trist hud kan ofte ha behov for en fruktsyrepeeling, som er en mer dyptgående peeling enn den vanlige ansiktsskrubben. Peelingmasken Pure Triple Peel fra Akademiklinikken levere på alle punkter, da den er svært effektiv og hurtigvirkende.

Masken fjerner døde hudceller ved hjelp av fruktenzymer og fine mikrokorn, som forbedrer cellefornyelsen i huden. Dette gir en glattende effekt og nytt liv til ansiktet.

Ny hårpleierutine: Derfor bør du bruke balsam før sjampo!

Peelingen bør brukes én til tre ganger i uken, avhengig av hvor sensitiv huden din er, skal den kun sitte på i fem minutter. Gi deretter huden en god omgang med fukt, og vips er huden vakker og gjennomfuktet igjen!

Pure triple peel fra Akademiklinikken, 519 kr.

Bli fresh som Kate Moss på 3 minutter

Er ansiktet ditt morgenhovent, kan du prøve dette billige og effektive isbittrikset som blant annet stilikonet Kate Moss tyr til.

Ny forskning viser: Aknehud er en fordel!

Ha isbiter av vann, sitronjuice og olivenolje liggende i fryseren, og gni dem over ansiktet etter at du har vasket det på morgenen. Kulden hjelper mot hovne øyne og kinn. Har du ikke sitron eller olje, fungerer det også med helt vanlige isbiter - ny glød helt gratis!

5 minutters tørrbørsting

Har du kun fem minutter til overs, så prøv å gi deg selv en runde med tørrbørsting. Det setter igang blodsirkulasjonen, og vil gi nytt liv og glød til huden.

Har du prøvd disse? Vi har funnet vinterens beste håndkremer!

På lengre sikt vil en daglig runde med tørrbørsting ha en god effekt på huden generelt. Det øker blodsirkulasjonen i ansiktet, reduserer og forebygger hevelse og mørke ringer under øynene, samtidig som den glatter ut fine linjer og rynker.

RENEW Age-Defence Face Brush fra Karmameju, 399 kr.

En omgang med jaderullen

I Asia har de i årevis brukt den grønne jaderullen, men nå har også omsider nordmenn fått øynene opp for tendensen med å rulle den kjølige steinrullen over ansiktet. Den gjør underverk - det kan vi garantere!

Jaderullen fjerner hevelser, øker blodgjennomstrømmingen og gir øyeblikkelig glød - og i likehet med tørrbørsten vil også jaderullen bidra til å forebygge hevelse ved kontinuerlig bruk.

Bruk den store enden på hals, hake, i kinnene og pannen, mens den lille rundt øynene. Husk å rense huden i forveien, legg en god krem eller et serum, og rull i vei!

White Lotus Jade Roller, kr 449.

Fyldige lepper på ett minutt

Vil du ha fyldige, myke og innbydende lepper i en fei, så bruk en leppeskrubb eller børst leppene lett med en myk tannbørste.

Du kan enten kjøpe en skrubb som denne leppeskrubben fra Sara Happ, eller du kan lage din egen. Bland to like deler sukker og honning, skrubb lett og skyll av med vann. Avslutt med et godt lag fukt.

Denne behandlingen tar null tid og er veldig god å starte med før du legger den røde leppestiften.

Beyoncés manikyrist: Nailart er ut!