© Anna Stokland

5 tips som helt gratis forsterker effekten av hudpleien din

Har du lyst til å lære triksene som gjør at du får mye mer ut av tiden du bruker foran speilet, så er det bare å lese her.

Noen ganger er det kun småjusteringer som skal til for å få mye mer pleie ut av pengene. Derfor har vi samlet noen smarte snarveier til en mer effektiv skjønnhetsrutine. Og best av alt; disse tipsene vil hverken koste deg mer penger eller tid, men vil derimot sikre huden din mye mer pleie.

Bruk denne rekkefølgen

Noe så enkelt som rekkefølgen vi bruker produkter har faktisk en avgjørende betydning for effekten av de. Har du for eksempel investert i et dyrt tyntflytende serum vil huden på tross av produktets gode ingredienser ikke få mye ut av serumet hvis det smøres over et tykt lag med krem eller olje. De tyntflytende serumene skal alltid påføres først for å trenge ned i huden, og deretter kan fukten forsegles med en tykkere olje eller krem. Neste gang du påfører flere produkter bør du derfor huske denne rekkefølgen:

  • Flytende og vannbasert pleie som tonere, kremer og serumer skal alltid smøres på huden først. Har du både toner og serum skal tonere på som det aller første laget, fordi dens evne til å regulere hudens pH-verdi best oppnås når den kommer på ren hud.
  • Etter toner, krem og serum skal det vanlig fuktighetskrem på. Bruker du olje kan du enten legge den på rett før fuktighetskremen, blande noen dråper i fuktighetskremen eller dryppe direkte på huden, noe som også gir en flott glød til ansiktet.
  • Bruker du solbeskyttelse i ansiktet, skal det på som siste lag, men vent gjerne fem minutter så huden ikke er helt våt av produkter når solkremen skal smøres på.

Dropp bomullspads

Selv om det er deilig og terapautisk å la en våt bomullspad gli over huden, er pad’en i nesten alle tilfeller unødvendig. Bruker du den med toner på, vil den primært bare suge til seg alt av produktet. Du får mindre av produktet på huden mens nesten alt blir igjen i bomullspad’en. Hvis du dropper bomullspad’en vil du både spare penger og miljøets ressurser. Hell istedenfor et par dråper toner i håndflatene som du deretter trykker mot ansiktet, hals og bryst.

Kombiner riktige ingredienser

Når samlingen av produkter skal sammensettes, er det viktig å kjøpe produkter som inneholder ingredienser som styrker hverandres effekt. Har du for eksempel serum eller olje som inneholder C-vitamin eller andre sterke antioksidanter, må du huske å bruke et lag av dem før du påfører solkrem. Antioksidanter forsterker effekten av solfaktoren og huden vil dermed stå bedre i mot solens sterke stråler i løpet av dagen. Bruker du sterk peeling bør du alltid påføre din mest fuktende og beroligende fuktighetskrem, så du er sikker på at hudbarrieren fortsetter å være i takt.

Se etter skjulte bakteriefeller

Istedenfor å investere i masse nye produkter med en gang du opplever urenheter, så sjekk først om det faktisk er dine nåværende produkter som har skylden i det. Urenhetene kan komme som følge av bakterier på telefonen, på hodeputen eller skitne sminkekoster. Gå derfor gjennom eventuelle fallgruver, fokuser ekstra på hygienen noen uker og se om det løser problemer.

Ha tålmodighet

Når vi kjøper et nytt produkt er det ofte med et håp om at man vil se en eller annen effekt. Kommer det ikke, så slutter man å bruke produktet. Det er helt lov å ha denne innstillingen hvis det skjer etter noen ukers bruk og ikke bare etter noen få gangers bruk. For de fleste produkter gjelder det at du først ser noe effekt etter en måneds tid. Det er slik fordi det tar vår hud ca 30 dager å utskille gamle hudceller så nye friske celler kan komme opp til hudoverflaten. Det er først når de nye cellene kommer frem, at du vil kunne se om produktet har effekt. Uten tålmodighet kan det være du kaster et produkt som egentlig fungerer helt fint hvis du bare hadde gitt det litt mer tid.

Denne regelen gjelder selvfølgelig ikke hvis du opplever en allergisk reaksjon. Opplever du at huden din ikke tåler et nytt produkt, bør du ikke fortsette å bruke produktet, da det kan føre til flere problemer med huden.