Friskt, fargerikt og sommerlig hos Diane Von Furstenberg.
© Horwath-Jaeger

5 trinn til frisk hud

Hold huden din frisk og sunn ved disse fem enkle trinnene.

Huden i ansiktet er noe av det mest synlige hos alle mennesker, og for mange - også noe av det mest problematiske. Men en enkel hudpleierutine, som dekker alt fra rensing og peeling til mye fuktighet, kan hjelpe til med å bekjempe blant annet urenheter og fine linjer.

Rensing
Man bør rense huden to ganger daglig med en skånsom rensemelk, -vann eller -gel - uten parfyme. Og bruk alltid hendene istedenfor en klut. Kluter kan være fulle av bakterier og er for grove for sensitive hud.

Toning
Et godt ansiktsvann fjerner de siste restene av skitt eller sminke - beviset ser du på bomullsdotten. Dette er også noe altfor mange jenter hopper over når de renser huden. Jevnlig bruk vil forminske porene og få huden til å føles frisk.

Fuktighet
Ved siden av å beskytte huden mot solen, er fuktighet det viktigste huden trenger for å holde seg ung. Hvis du ikke har problemhud kan du bruke en lett fuktighetskrem. På høsten og vinteren kan det være fint å bytte til en fetere krem, men om sommeren er en lett krem best. Fuktighetskrem bør påføres to ganger daglig, både på ansikt og hals.

Skrubb
Man bør skrubbe huden en gang i uken, slik at man fjerner de døde hudcellene - under overflaten er huden glattere og ser yngre ut. En god peeling gir huden en frisk glød.

Anti-aldringsprodukter
Det anbefales at man bør unngå å være i solen hvis man vil holde huden ung. Men en god beskyttelse er like viktig. Start med å påføre solfaktor 30 til daglig bruk, og faktor 50 hvis du skal oppholde deg i solen i en lengre periode. Når det gjelder de fine linjene som allerede har dukket opp, så finnes det mange måter å bekjempe disse på. Snakk med en dermatolog om hva som passer best til din hud. En god serum er også bra.

Og skal du virkelig unne deg noe godt finnes det mange gode behandlinger hos forskjellige spa- og hudklinikker, der du kan skjemme bort huden din.