Skal du fly på ferie i påsken? Ta vare på huden med væske, håndkrem, leppepomade og masse fuktighet

6 hudvennlige tips til flyreisen

Skal du ut og fly i påsken? Flyvertinne og skribent Silje deler sine beste tips til flyreisen!

Påsken står for døren, og mange nordmenn velger sydligere destinasjoner til fordel for den klassiske hytteferien. Er du en av dem som skal fly langt, kan det være greit med noen smarte og hudvennlige tips på reisen.

Undertegnede er tilfeldigvis flyvertinne i tillegg, og deler sine beste skjønnhetstips ombord. Ps: Du finner alle produktene på flyplassen. God tur!

Her er løsvippene vi har ventet på!

1. Fuktighet - så mye som mulig

Av ren nysgjerrighet målte vi fuktigheten ombord i en flyvemaskin, og den viste seg å ligge på stusselige åtte prosent. Det betyr særdeles tørr luft, som forklarer hvorfor mange tror de "mister brunfargen" på vei hjem fra ferie.

Dette stemmer selvsagt ikke, det er kun en påstand fordi huden blir tørr og virker gråaktig når man sitter for lenge i et fly.

Sørg derfor for å ha kremene dine lett tilgjengelige, og her er det de fete variantene som gjelder! Spesielt hendene kan trenge en omgang med fukt i tynn flyluft.

– Jeg har alltid Nuxe sin variant med meg på jobb, den lukter så godt at selv mine mannlige kollegaer vil vite hvor de kan få tak i den.

Og husk: Ønsker du å beholde brunfargen fra ferien lengst mulig, er det på badet jobben må gjøres. Skrubb og tørrbørste huden jevnlig, og gyv løs med fuktighetskremen.

2. Væske

Logisk nok bør man fukte huden på både innsiden og utsiden. Organene dine har nemlig bruk for mer vann for å kompensere den tørre lufta, så her er det bare å fylle på.

– Selv pleier jeg å drikke minst en halvliter i timen på lengre flyreiser, det gjør at jeg blir mindre sliten, og slipper den "bakfulle" følelsen som kommer snikende inn etter mange timer på flyet.

3. Vær forsiktig med alkohol

Har du opplevd irriterende, fulle medpassasjerer? Tro meg, det har vi også. Ikke bare er vi nordmenn generelt glad i å drikke med begge hender straks vi er innenfor sikkerhetskontrollen, vi fyller på glasset så fort vi har satt oss ned, men visste du at alkoholen virker kraftigere oppe i høyden?

Et fly på cruisehøyde har like tynn luft som på toppen av Galdhøpiggen, noe som betyr mindre oksygen til hjernen og langt lavere terskel for alkoholpåvirkning. Derfor skal man passe på inntaket av alkohol ombord - og huske på at kroppen utfordres nok som det er.

4. Dropp sminka

Hvis du skal fly langt, vil huden føles bedre om du dropper sminken. Legg heller en fuktmaske som er ment å brukes om natten, da vil den opprettholde fukten i huden.

– Jeg holder en knapp på denne fra Origins. Den både lukter deilig frukt, og gir en haug med fuktighet. Så kan du bruke den som en nattmaske andre dager i uken.

Les også: Derfor bør du bruke isbiter i ansiktet

Hvis du synes det er i overkant å droppe all sminke, kan du alternativt legge en enkel base og heller bruke en fuktighetsspray i ansiktet i løpet av turen.

5. Survival kit

– Er det én ting jeg alltid må gjøre etter en lang flytur, så er det å pusse tennene. Og la oss si at du har fløyet langt for å besøke én du gleder deg litt ekstra til å møte, sørg for å ha med et lite survival kit i håndbagasjen: tannbørste, minitannkrem, leppepomade og en liten parfyme.

Franske Sabé Masson har lansert noen supersmarte parfymestifter som man enkelt kan ta med i veska, og som lukter fantastisk - så godt at Stella valgte å kåre dem til årets duft! Som en bonus er de også helt fri for alkohol og parabener.

6. Øyekrem

– Er det ett sted jeg føler blir mer tørt og rynkete jo mer jeg smiler til passasjerene, så er det huden rundt øynene. Derfor er jeg alltid raus med øyenkremen på jobb, og dupper gjerne litt ekstra på i løpet av dagen for å holde huden gjennomfuktet.

– Det finnes mange gode alternativer, men i det siste har jeg brukt denne avocadobaserte kremen fra Kiehl´s, og er veldig fornøyd med den.

Hudlege Michael Zangani: 7 råd til deg som sliter med kviser og uren hud