gettyimages-1013758130-jEb3yCbueMVupYQNYM4S1Q © Getty Images

7 ansiktsmasker du kan lage selv

Gå på jakt i kjøkkenet og miks deg til din helt egne skjønnhetssalong. Her får du tips som faktisk funker - og som er kjempebillige!

gettyimages-682340278-J6C6W1dwcBNfmNUHLVccPQ © Getty Images
1 / 7

Fuktmaske med havregryn - til tørr hud

Havregryn er naturlig bakteriehemmende og inneholder beta glucan-fibre, som legger seg som et fuktighetsgivende lag på huden. Huden blir skjønn og myk å ta på, og føles helt gjennomfuktet.

Dette trenger du:
1 håndfull havregryn
3 ss olivenolje
1 ss flytende honning

Fremgangsmåte:
Knus havregrynene fint - eventuelt i en blender. Bland de knuste grynene med olje og honning. Masser blandingen inn i huden, og la den sitte i fem minutter. Skyll av med vann.

gettyimages-531546824-2znvxwGKY08TqBYM9E0z2w © Getty Images
2 / 7

Vitaminmaske med epler - til normal hud

Epler er fulle av vitamin A, C og E. Disse vitaminene gir en frisk og sunn glød. Legg deg eventuelt på sofaen med masken på - det kan nemlig være litt vanskelig å få masken til å sitte på huden. Du blir etterlatt med en hud som føles frisk og lukter søtt. Denne får huden til å gløde - på den riktige måten!

Dette trenger du:
1 Eple
3 ss flytende honning
2 ss havregryn

Fremgangsmåte:
Skrell eplet, fjern kjernen, og riv fruktkjøttet på den fine siden av rivjernet. Bland med honning og havregryn, og smør masken i ansiktet. Vent 10 minutter, og skyll så av med vann.

gettyimages-1005549338-A3tqRMmLsf9U0OHnR9QEOg © Getty Images
3 / 7

Helbredende maske med muskatnøtt - til fet hud

Muskatnøtt renser og helbreder, og kanel er genial å bruke mot store porer og fet hud. Honning er både antibakteriell og næringsgivende. Dette er ansiktsmasken for deg som gjerne vil eksfoliere og rense på én gang.

Dette trenger du:
1 ss flytende honning
1 ts pulverisert muskatnøtt
1 ts pulverisert kanel

Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene til du får en tykk, sjokoladefarget masse. Fordel den i ansiktet og la virke i 30 minutter. Skyll av med vann.

gettyimages-806659608-WYep0hUgpUJWsx1RnrUnUA © Getty Images
4 / 7

Næringsgivende maske med avokado - til tørr hud

Tørr hud vil elske alle næringsstoffene som finnes i avokado. Honningen er antibakteriell, og yoghurten renser, fukter og gjør huden myk.

Dette trenger du:
1/2 avocado
2 ss yoghurt naturell
1 ts flytende honning

Fremgangsmåte:
Mos avocadoen og bland den med resten av ingrediensene. Fordel massen i ansiktet, men unngå øyepartiet. La masken sitte på i 15 minutter, og fjern den deretter med lunkent vann.

gettyimages-1135535512-zxJgWuWY4Qopord89aiOpg © Getty Images
5 / 7

Beroligende maske med banan - til delikat hud

Banan virker både fuktighetsgivende og beroligende og kamille er fantastisk til å berolige delikat og rød hud. Denne kan dryppe litt så ha et håndkle i nærheten, men til gjengjeld gir masken deg myk og deilig hud.

Dette trenger du:
1/2 banan
En pose kamillete

Fremgangsmåte:
La teposen trekke i 30 minutter. Mos bananen grundig og bland den med 4 ss. kamillete. Fordel massen på fuktig hud, la den virke i 10 minutter, og skyll så av med lunkent vann.

gettyimages-184305408-UEXf6weLiaokOSpUjjvhwg © Getty Images
6 / 7

Dyprensende maske med gjær og yoghurt - til fet hud

Gjær virker dyprensende, og eggehviten fjerner fett fra porene. Yoghurten renser og sørger for et ekstra tilskudd med fukt. Masken gir deg ren og matt hud i flere dager.

Dette trenger du:
1/2 pakke gjær
1/2 dl yoghurt naturell
3 ss eggehvite
1 ss kamillete

Fremgangsmåte:
Bland gjær og eggehvite med kamillete. Tilsett yoghurten litt og litt, og rør til blandingen er jevn. Massér inn i huden i et jevnt lag. La masken virke i 10 minutter, og skyll så av med vann.

gettyimages-1016599324-ef2rsOxxQwv8-ZIb1YtFgg © Getty Images
7 / 7

Fuktmaske med blåbær - til normal hud

Blåbær er proppfulle med beskyttende antioxidanter og både honning og olivenolje er effektive fuktgivere til huden.

Dette trenger du:
En håndfull blåbær
1 ss flytende honning
1 ss olivenolje

Fremgangsmåte:
Hell alle ingrediensene i en blender og miks til en blandet masse. Smør masken i ansiktet, og unngå øynene og munnen. La den virke i 5 minutter, og skyll så grunding av.