© Foto Anja Poulsen Styling Ellen Lofts

7 triks som holder deg vakker i sommer

Disse enkle rutinene holder huden glødende, og du slipper tørr og flassete hud når sommeren er over!

Sommerkroppen. Bikinikroppen. Uggh!! To ord mange har et litt ambivalent forhold til. For så mye som vi ønsker å unngå fokus på utseendet, vil vi jo alle skinne ekstra når solen skinner.

Pleietips: Slik får du føttene klare for sandaler

Når sommeren er over, og temperaturen blir kjøligere blir den solbrune huden tørr og flassete, og tørrhetslinjer kommer til syne så fort brunfargen er borte. Her er 7 enkle triks som hjelper deg holde huden fin til langt utover høsten:

Rens med enkle renserutiner

Denne superkluten er perfekt for deg som slurver unna rensen, fordi den fjerner sminke med kun vann.

Magic Mitt fra Jane Iredale, 189 kr.

Tilfør huden næring med oljer

Oljer trekker raskt inn, og er ofte rike på antioksidanter som huden trenger mye av etter lange dager på stranden. Finn en multiolje, og smør den på huden, og håretuppen så holder du huden myk og fyller på med godsaker der solen har tørket inn hud og hår.

Arganolje fra Body Shop, 198 kr.

Forebygg pigmentflekker

C-vitamin gjennom ferske appelsiner, eller serum er godt for kroppens fornyelse. Serum med C-vitamin er spesielt bra når du er passert 30, og begynner å få pigmentflekker fordi det løser opp fargene som samler seg og danner pigmentflekker. C-vitamin vil hjelpe å styrke huden din, og holder flekkene litt på avstand avhengig av hvor sterkt konsentrasjon C-vitamin serumet, eller kremen inneholder.

Serum fra Ole Henriksen, 610 kr.

Fukt ansiktet med serum eller lotions

Vannsprayer, eller andre lotions som tilfører ansiktet fuktighet er smart for å unngå tørrhetslinjer. Hvis huden din tørr, får du lettere linjer og pigmentflekker, så fyll på med fuktighet som forebygger.

Energie de Vie The Smoothing & Glow Boosting Liquid Care fra Lacôme, 475 kr.

Bruk hårmasker som beste stylingprodukt

Saltvann og sol tørker inn håret, så hårmasker er det beste stylingproduktet håret ditt kan få om sommeren. Pakk tuppene inn med litt maske hver kveld, så tåler håret mye mer produkter og slitasje.

Hårmaske fra Shu Uemura, 530 kr.

Husk å vanne kroppen

Når du kommer hjem fra ferien er mange planter halvdøde på grunn av vannmangel. Nok vann hjelper å holde huden hydrert. Trikset er å finne en god drikkeflaske som du kan ta med deg over alt. Fyll den med vann og noen biter frukt som gir smak til vannet, så blir det lettere å huske å drikke nok.

Drikkeflaske fra S'well, 299 kr.Vi Costume er opptatt av sunn hud, og ønsker inspirere deg med nyheter fra vår skjønne verden.

Mask deg med ansiktsmasker

Du har sikkert en maske liggende som du kan bruke som en body lotion på utsatte steder. Brystbenet er det mest glemte stedet å smøre seg, og den delen av kroppen vi "fanger" mest sol. Smør masken på etter en dusj, og la den bli.

Multimaske fra Tromborg, 366 kr.Gå ikke glipp av...vårt nyhetsbrev, og muligheten til å bli invitert til VIP-fester! Meld deg på her!