Solkrem: 8 trygge merker

Møt sommeren med sunn, solbrun hud. Her er merkene vi stoler på!

Det er i mange tilfeller et paradoks at solkremer er trygge. Solkremer med kjemiske filtre kan gi hudreaksjoner på grunn av syntetisk parfyme eller andre kjemikaler som huden reagerer på. Å finne en "ren" nok solkrem er ikke lett, og grønne sertifiseringer ikke alltid en garanti for at kremen er fri for antatte kreftfremkallende kjemikaler.

Hvert år kommer Forbrukerrådet med sin dom over solkremer som de mener holder mål. Hvilke kriterier de satte for testen kan du lese mer om her, men når du finner en krem som tilfredsstiller dine krav til ingredienser er det viktig å huske å se om det gir nok beskyttelse mener beautygründer Laura Bonne fra Amazing Space.

– Ofte bruker forbruker mindre enn halvparten av den nødvendige faktoren. Derfor er mest sikkert med høy faktor. Sjekk også alltid at der komplett med UVA beskyttelse, ofte er det nemlig ingen eller minimal UVA filter. Sjekk derfor at det er bade UVA og UVA filter I, så se etter UVA med ring rundt.

Her er noe av de merkene som har høstet god kritikk i Norge og utlandet.

Apoteksfavoritten Cliniderm kom godt ut av den siste solkremtesten Forbrukerrådet gjorde i fjor juni. Solproduktene Tan Boosting Protections, og Caring Protection fikk smilemerket. Cliniderm selges HER.

Budsjettvennlig serie for barn og voksne
Cosmica hadde to produkter som fikk smilefjes i Forbrukerrådets solkremtest for 2017,hvilke kremer det gjelder kan du se HER, og utsalgsstedene til Cosmica HER.

Prisvinnende solserie fra Danmark Rudolph Sun er svanemerket, noe som blant annet innebærer at alle deres produkter er fri for ingredienser som står på EUs liste over mistenkte hormonforstyrrende stoffer.

Vita Ekslusive, Parfymeri og Coverbrands har et stort utvalg.

Opptil 97% økologisk sertifisert Merket Coola har mange godbiter, og er gode på mineralfiltre og solkremer som lukter helt fantastisk.

Nettbutikken Skincity har stort utvalg.

Dansk holistisk
Amazing Space er et av Danmarks største grønne merker som fokuserer på indre og ytre skjønnhet for et optimalt skjønnhetsresultat.

Gimle Parfymeri har det komplette utvalget fra deres serier.

Engelsk økovinner Evolve er en favoritt hos mange beautyeksperter, og dere selftan vant den gjeve prisen i Beauty Shortlist Awards 2017.

PureyouogMakestylehar stort utvalg.

Les mer om hvordan du får du troverdig self tan HER

Les mer om solfavoritter HER

Vil du få brunfargen til å vare bør du lese disse tipsene!