© Foto: Instagram @itsashbenzo og @vitasidorkina, Getty Images

8 myter om hudpleie

Her er rådene du bør droppe, og tipsene du bør følge for å optimalisere din egen hudpleierutine!

(Annonsørinnhold)

Det er ikke alltid lett å vite hvilke hudpleietips som fungerer, og hvilke som ikke har noe for seg i det hele tatt. Mange utbredte skjønnhetstips er rene myter, og kan i verste fall bidra til at hudsituasjonen din forverrer seg. Ettersom de fleste av oss ønsker en sunn, glatt og vakker hud - er det på tide å avlive noen av mytene en gang for alle.

Myte 1: Du bør velge hudpleieprodukter basert på alderen din.

Mange produkter retter seg til spesifikke aldersgrupper (spesielt når det kommer til voksen hud), men alder er ingen hudtype. Det er mange faktorer som avgjør hvilke type hudpleieprodukter som passer til deg, annet enn kun hvor gammel du er. At du fyller tretti, førti eller femti år betyr ikke automatisk at huden din tørker ut og trenger produkter med mye olje. Elizabeth Arden PRO tilbyr fullstendige hudpleieprogrammer for fem ulike hudtilstander – og er du usikker på hvilken kategori du faller innunder kan det være smart å ta en behandling i salong først.

Myte 2. Dyrt = best.

Nei, det stemmer ikke at de dyreste produktene er de som fungerer best for huden din. Det handler om ingredienser, ikke pris. De absolutt viktigste ingrediensene du bør sørge for at du har i den daglige hudpleierutinen din er SPF, Antioksidanter og DNA-enzymer. For å forbedre den generelle hudhelsen din bør du også ha Retinoider og AHA – som sørger for fuktighet, eksfoliering og cellefornyelse. Et ekstra pluss er de stimulerende ingrediensene Peptider og vekstfaktorer.

Myte 3. Makeup er med på å gjøre huden din uren og kvisete.

Den største årsaken til at akneutbrudd er hormoner - ikke sminke. Men det finnes faktisk makeup som i tillegg til å gi en perfekt hudtone også har en positiv effekt på huden. Det er klinisk bevist at Elizabeth Arden PRO Perfecting Minerals forbedrer ulike hudtilstander, som kombinasjons/- uren hud, ujevn hudtone, sensitiv og fuktfattig hud, med korrigerende anti-age-egenskaper og anti-age-egenskaper og SPF 25-beskyttelse. Mineralpudderet påføres med sirkelbevegelser til ønsket dekkevne, og fungerer som en naturlig del av din hudpleierutine.

Myte 4: Jo mer vann du drikker, jo mer fukter du huden fra innsiden.

Supermodeller og kjendiser har i årevis gått ut med at det å drikke vann er en av deres skjønnhetshemmeligheter. Men det finnes ingen vitenskapelige bevis som bekrefter at det å drikke mye vann holder huden sunn, fuktig og rynkefri. Kroppen regulerer selv væskebalansen, så du trenger ikke å overdrive vanninntaket. Drikk når du blir tørst! Normale mennesker bør få i seg 1,5 – 2 liter vann om dagen, og i dette regnskapet teller også frukt og grønt, så det klarer de fleste å få i seg uten problem. Huden blir kun seende tørr og gusten ut dersom du er svært dehydrert. Bruk for eksempel Intense Hydrating Cream som en skikkelig fuktighetsboost i din daglige hudpleie, eller unn deg Replenishing masque fra Elizabeth Arden PRO som glatter ut tørrhetslinjer og fyller opp fuktighetsreservene (kan brukes et par ganger i uken).

Myte 5: Pigmentflekker er noe som kommer med alderen

Pigmentflekker blir ofte kalt ”aldersflekker”, men de brune, fregne-lignende flekkene er et resultat av huden har vært eksponert for solen. De kan dukke opp når som helst i løpet av livet, avhengig av hvor mye du har vært i solen. Det viktigste du kan gjøre for å minimere pigmentflekker er å bruke SPF i dagkremen, året rundt. For å gi huden daglig beskyttelse bør du bruke SPF 50, som du får i for eksempel Triple Action Protector fra Elizabeth Arden PRO. Anti-aldringsproduktet passer for alle hudtyper, og reduserer effekten av solskader forbundet med hudaldring og ikke-melanom hudkreft.

Myte 6. Tannkrem hjelper mot kviser

Det tannkremen egentlig gjør er å irritere huden din. Fluoren i tannkremen kan dessuten føre til oppblomstring av flere kviser, så prøv i stedet en aknekrem.

Myte 7. For å holde huden din ren bør du skrubbe den hardt med såpe

Hvis du renser huden din med såpe, fjerner du hudens naturlige beskyttelse og svekker hudbarrieren. Dette kan føre til dehydrert, sensitiv og ubalansert hud. Rensen din bør derfor ikke være for hard, og dette gjelder spesielt om du har en sensitiv hudtype. Elizabeth Arden PRO har to ulike renseprodukter; Gentle Facial Cleanser som er lett og skånsom, og Clarifying Foaming Cleanser som passer for kombinert og uren hud. Den første renseprosessen fjerner avfallsstoffer, forurensning, skitt og makeup. Ved å rense huden to ganger vil huden bli mildt eksfoliert, myk og beroliget og er klar for videre behandling.

Myte 8. Oljete hud trenger ikke fuktighetskrem

Jo, oljete hud trenger i aller høyeste grad fuktighet! Det den derimot ikke skal ha er oljer som tilstopper huden. Derfor kan du for eksempel bruke et lett og talgregulerende serum – slik som Perfection Facial Serum med Moisturizing Facial Creamover.

Hudpleieserien Elizabeth Arden PRO bygger på den aller siste kunnskapen innen hudvitenskap og innovasjoner, med produkter tilpasset ulike hudtilstander. Merket har spesialisert seg på flere hudpleieprogrammer for ulike hudtilstander; anti-age, korrigerende, fuktighetsgivende, sensitive og lysnende. I tillegg finnes forsterkende produkter for alle hudtyper.

Korte og effektive salongbehandlinger gir synlige og raske resultater, og er en del av den innovative serien. Elizabeth Arden PRO sine hjemmeprodukter er utviklet for å forbedre, vedlikeholde og optimalisere resultatene mellom profesjonelle behandlinger. Du kan lese mer om Elizabeth Arden PRO her!