© Aesop

Aesop er kommet til Norge

Er du fan av estetisk design og hudpleie, er det bare å glede seg. Det australske hudpleiemerke som har kultstatus blant fansen, har åpnet signaturbutikk nummer 100 i hjertet av Oslo.

Det begynte i 1987 Melbourne med en enkel serie rettet mot hud, hår og kroppspleie. Grunnleggeren Dennis Paphitis filosofi ved oppstart var å skape et plantebasert merke med dokumenterte effekter, spesielt for produktene med antioksidanter. I dag er Aesop høyt elsket for sin funksjonelle og miljøvennlige emballasje, som det botaniske innholdet. Estetikk og skjønnhet ligger i merkets DNA.

  • Aesop handler om å være etisk, ærlig og avslappet. Å snakke om huden sin er veldig personlig, og kanskje vanskelig for mange, sier butikksjef i Oslo Cole FitzHenry. Intellekt og skjønnhet er hva denne butikken handler om. Her skal man kunne komme å være åpen. Jeg tenker det er den typiske australske måten å være på; å være åpen, avslutter han.

Siden grunnleggeren elsker alle former for kunstnerisk kreativitet, ble design og arkitektbyrået Snøhetta valgt som samarbeidspartner da Oslo butikken tok form. Lokalet som rommer 66 kvadratmeter ble strippet for gammelt interiør, og originale mursteinsvegger fra 1880 ble malt hvite. De opprinnelige gulvflisene ble beholdt, men hvitvasket med en blek varm hvitnyanse for å oppnå ett mer moderne utseende enn de fargerike som var da Norsk Undertøyslager hadde butikk der. Med sine ti arkitektoniske takbuer minner taket i den lille perlen om taket i en kirke.

Aesop holder til i Prinsens gate 21.