Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ansiktspleie: Lag din egen DIY-maske © Anna Stokland / Prada SS17

Ansiktspleie: Lag din egen sheetmask

Koranske pleieprodukter er i vinden - spar penger og lag din egen pleiende ansiktsmaske som både renser og gir glød!

I likhet med resten av verden er også vi nordmenn begeistret for K-beauty = koreansk skjønnhetspleie. Asiatiske kvinner er nemlig svært flinke til å ta vare på seg selv, og har knekt koden når det kommer til vakker, velpleid hud. Har du først prøvd en sheetmaske (uansett hvor dum man ser ut med den på), vil du raskt forstå hvorfor de tynne maskene har blitt så populære.

Etter 15 til 30 minutter med en sheetmaske i ansiktet vil alle tegn til trøtt og gusten hud forsvinne på et magisk vis, og huden vil se frisk og fuktet ut. Spesielt hvis du oppbevarer gelé-masken i kjøleskapet, slik at den er helt kald når du legger den på huden.

Ansiktspleie: Sheet-masker, K-beauty

Intense Care Snail Hydro-gel Mask, 145 kr for 5 stk // Magicstripes Hyaluronic Intensive Treatment Mask, 379 for 3 stk // MaskerAide Pre Party Prep Mask, 59 kr per stk

Sheetmasker er luksus for huden, men kan dessverre også fort bli en dyr fornøyelse. Heldigvis for ansiktet (og lommeboka), kan du ved hjelp av denne videoen faktisk lage din helt egen sheetmaske.

Dette skal du bruke:

Grønn te, som er rik på antioksidanter, og som huden din vil elske deg for.

Et serum spesielt rettet mot din egen hudtype. Skal du bruke masken før et bryllup eller en annen spesiell anledning, anbefaler vi å bruke serum med hyaluronsyre - den gjør huden frisk og spenstig!

En pakke rispapir, som du får kjøpt på asiatiske butikker. Ris har en antiinflammatorisk effekt, og papiret vil i tillegg virke rensende og mattende på fet eller uren hud.

Se her: 5 skjønnhetsprodukter som kan erstattes med avocado!

Slik gjør du:

Sett frem en skål med varmt vann, og legg fire teposer i vannet. Vannet må ikke koke, da innholdet av antioksidanter i teen vil forsvinne. Hold det under 80 grader.

Påfør en raus mengde serum i hele ansiktet, og klipp deretter opp to rispapirpannekaker i passende størrelser til ansiktet ditt. Dypp dem ned i teblandingen og la det ligge i rundt 45 sekunder. Legg deretter de våte rispapirmaskene slik at de dekker hele ansiktet.

La det virke i 10 minutter, og massere eventuelle rester inn i huden. Resultatet blir en deilig frisk, myk og gjennomfuktet hud, som vil takke deg.

Vil du prøve flere DIY-masker? Her får du en mot hudormer og uren hud

Mer om Hudpleie? Motta Costumes nyhetsbrev