Kendall jenner skin
© Getty Images

Sjokkerende beautytrend: Ansiktsbarbering

I følge de internasjonale toppbloggerne er det barbering som skal til for en vakker hud. Enig?

Det er ikke noen hemmelighet at beauty-influencerne stadig dukker opp med nye trender innenfor både hår og makeup. Det er ofte fristende å hoppe rett på, som da lip liner plutselig ble et must - eller da alle skulle bruke high lighter og setting pray.

Denne gangen er vi faktisk litt usikre på om den nye hypen er noe vi tør å prøve. Beautytrenden som skaper overskrifter og debatter denne gang handler om å barbere ansiktet, noe vi helt siden ung alder har lært at er fy-fy for jenter.

Asiatiske kvinner har brukt barberhøvel i ansiktet i mange tiår. For noen år siden kom trenden til Australia, og nå har den nådd Norge. I Norge er fenomenet bedre kjent som dermaplaining, og er ikke helt nytt på markedet. Ulike hudpleiesalonger driver med dette, nettopp for å forberede huden.

© @hudabeauty

Beauty-influencer Chioma Anugweie forteller at hun for første gang hørte om trenden for et par år siden, men at det er en av verdens største beautyinfluencer, Huda Kattan, med hele 28 millioner følgere på Instagram som skapte blesten via sosiale medier.

Selv skriver Huda på bloggen sin:

"Jeg vet det høres helt crazy ut, men bare les dette. Ansiktsbarbering er faktisk helt fantastisk. Det er ikke bare positivt da det fjerner småhår, men det er bra for eksfoliering i tillegg, det hjelper på dark spots og aldring og det hjelper sminken til å sitte bedre enn noen gang. Elizabeth Taylor og Marilyn Monroe barberte til og med ansiktet sitt.

Jeg er en hårete person, og har alltid tenkt at hvis jeg barberte ansiktet mitt, ble jeg sett på som gal. Jeg bestemte meg likevel for å prøve, og etter første gang ble ansiktet mitt noe helt annet".

Huda har i etterkant innrømmet at hun barberer ansiktet sitt hver eneste lørdag, men at det absolutt ikke er for alle og enhver.

Hudpleieklinikken Skin & Care utfører barbering i ansiktet i Oslo, og sier at de utfører behandlingen med et spesialblad der de kontrollert skraper av alt hår og døde hudceller i hele ansiktet.

– Det gjøres gjerne i kombinasjon med en dypere peel eller spesialmaske. Ofte også sammen med LED-terapi for enda dypere hudforbedrende effekt, sier Sarah Gallor, fra Skin & Care.

– Vi har kunder i alle aldre, og de fleste er faste og gjør dette ca hver 4-5 uke. Alle som ønsker kan ta denne behandlingen, men det er spesielt bra for de med mye dunhår i ansikt. Tåler man ikke voks i ansiktet, er dette et godt alternativ.

Sarah legger til at en positiv effekt av denne type behandling er at når man fjerner dunhår, tørr hud og døde hudceller resulterer det at produktene man brukes penetrerer optimalt og vil ha en større effekt.

– Behandlingen kan utføres av alle, også når du går gravid. Eneste unntaket er en hud med mye akne, der vi heller utfører en kjemisk peel uten friksjon på huden, sier eksperten, som er den eneste som driver med denne behandlingen i Norge.

Jeg tror ikke det er en trend som kommer til å bli populær i Norge, selv om det sikkert er noen som gjør det her til lands også. Jeg tror nok vi her hjemme begynner smått, som å vokse overleppen, som jeg vet veldig mange allerede gjør, spår Chioma.

Chioma sier at hun ikke har testet trenden selv, men at hun har hørt at den blant annet eksfolierer huden og at sminken visstnok skal legge seg bedre.