BB og CC krem
© @georgiafowler

Sommerens beste dekkrem

Duggfrisk, glødende og naturlig er stikkord for sommerens vakreste hud. Denne kremen bør du velge nå!

Når huden endelig har fått litt farge er det ingenting som er verre enn at du dekker den til med tung sminke. Vi sverger til glødende, duggfrisk hud, men når lett utjevning er nødvendig, vil en BB eller CC-krem gjøre susen - om du så skal ligge på stranden eller skal på fest.

Så hva bør du velge?

Det er en ørliten forskjell på BB og CC-krem. BB-varianten er tynnere i konsistensen, og virker som en farget dagkrem som skal jobbe med urenheter og gi litt ekstra glød. BB står for Blemish Balm, eller Beauty Balm som andre liker å kalle det. Om fet t-sone er et problem, er kanskje dette kremen du bør velge.

CC-krem derimot står for Color Control, og er en mer aktiv og dekkende krem som skal jevne ut hudtonen. CC-krem har ingredienser som korrigerer rødmusset og pigmentert hud. Hvis du har ujevne områder og en hud som lett blir rød er CC-kremen det rette alternativet.

Husk at begge variantene er erstattere for både dagkrem og foundation, men bruk gjerne et serum eller en dråpe ansiktsolje under for å tilføre ekstra fukt.

Smart å huske: Mange foretrekker å bruke hendene når de påfører kremer og sminke, men bruk en svamp eller kost om du ønsker hakket bedre dekk. Du kan også gå over urenheter med en concealer. Bruk fingertuppene til å "klappe" dekkfargen til over rødhetene slik at resultatet ser jevnt ut.

En annen gylden regel for optimal solkysset hud er å droppe pudderet. Om huden blir blank og skinnende gjennom dagen, kan du børste lett over med en pudderkost i de utsatte områdene, eller bruke en primer som jevner ut porer og urenheter. Avslutt gjerne med å gi kinnene en varm glød med en rosa eller ferskenfarget rouge.

Her er våre 8 favoritter akkurat nå:

CC kream fra YSL

Solkysset hud, ja takk! Det er lite som slår sunn og frisk hud som stråler i sola. CC-kremen fra YSL passer for deg som trenger litt ekstra dekk om urenhetene har slått ut i sommervarmen. Kremen kommer i tre ulike nyanser, og kan også blandes ut med fuktighetskremen din om du trenger ekstra med fukt.

CC-krem fra YSL, 520 kr.

Tinted Moisturizer fra Laura Mercier har flere ganger blitt omtalt som en favoritt blant kjendiser og makeupartister. Kremen smelter inn i huden og gir det lille ekstra uten å virke fet eller altfor dekkende. Den kommer i en oljefri variant for de med fet hud, og med olje for den mer tørre hudtypen. Laura Mercier selges hos Heaven Scent på Egertorget og Kicks Glasmagasinet.

Farget dagkrem fra Laura Mercier, 500 kr.

Klairs illuminating cream

Klairs var en av de første koranske hudpleieproduktene som nådde det nordiske markedet, men har lenge blitt elsket av skjønnhetseksperter rundt om i verden - også av oss. Kremen på tube kommer med solfaktor 40, og fungerer spesielt bra for deg som har lett for å få kviser og urenheter. Den virker pleiende og skal gradvis matte huden mens den tilfører farge til hudtonen og ekstra sunn glød. Den finnes foreløpig kun i to lyse farge, og vi krysser fingrene for at mørkere toner lander i butikkhyllene.

Farget dagkrem fra Klairs, 319 kr.

BB-krem fra Erborian

Ledet av en koreansk forsker og en fransk hudpleieekspert er merket Erborian i seg selv en hybrid av franske og koreanske skjønnhetstradisjoner - som blant annet har ført til skapelsen av den populære BB-kremen. Denne matte kremen med fuktgivende ingredienser oppleves pleiende og skal gi sunn, strålende hud som ikke trenger annen makeup. Bruk den sammen med merkets Glow-krem for en frisk og glødende hud.

BB-krem fra Erborian, 149 kr.

Gelé fra Guerlain

Ønsker du bare å jevne ut hudtonen uten å dekke for mye? Da bør du gå for den tynne gélen med farge fra Guerlain som har samme effekt som et Instagram-filter. Geléen etterlater en frisk og polert hud som stråler. Den kan også brukes som en base under sminken for å tilføre litt farge i huden - mye enklere enn selvbruning.

Farget gelé fra Guerlain, 445 kr.

BB-krem fra La Roche Posay

BB-kremen fra apotekmerket La Roche-Posay er utviklet for sensitiv hud. Den smelter inn i huden og etterlater frisk og sunn hud. Den kommer i to nyanser.

BB-krem fra La Roche Posay, 200 kr.

CC-krem fra Clinique

Har du en tendens til å få rødt partier, utslett eller sliter med rosacea? Da bør du se etter CC-kremen fra Clinique, som er blant de mildeste kremene du finner på markedet. Bruker du den lenge nok, skal du oppdage at den gir en jevnere hudtone grunnet innholdet av C-vitamin. Den virker fargekorrigerende, dekker og og tilfører øyeblikkelig glød.

CC-krem fra Clinique, 275 kr.

Velg en silkemyk krem som gir følelsen av spa i ditt eget baderomsværelse. Kremen fra Decléor er kremete i konsistensen, men lett i dekkevne. Den er proppfull av antioksidanter som holder huden frisk og gjennomfuktet. Ønsker du ekstra glød på kveldstid, kan du børste litt perlemorspudder på kinnbena, amorbuen og i øyenkrokene med en myk pensel.

BB-krem fra Decléor, 298 kr.