Best i test: 3 kroppsoljer som gir fukt og glød
© @pernilleteisbaek

Best i test: 3 kroppsoljer som fremhever brunfargen

Lyst til å bevare brunfargen? Da bør du kikke etter disse oljene!

Sol og strand er bra for kropp og sjel, men desto viktigere er det å pleie huden godt både under og etter ferien, spesielt hvis du ønsker å vedlikeholde brunfargen.

Vår nett- og skjønnhetsansvarlig Sonia Uppal har testet seg gjennom sommerens deiligste oljer, og plukket ut sine absolutte favoritter.

– Jeg er av de som ofte flasser i hjel etter en ferie fordi jeg som regel ligger i stekende sol smurt inn i olje med (kanskje) litt for lav solfaktor. Målet er å bli så brun som mulig på kortest mulig tid. Kremer og oljer som er ment for å smøres på kroppen etter soling, såkalte After-sun, bidrar ofte til å forenkle jobben, samtidig som de kjøler ned og pleier soleksponert hud. Jeg foretrekker oljer fremfor kremer, da de trekker bedre inn og etterlater solkysset hud.

Her er mine oljefavoritter:

Terracotta Guerlain

GUERLAIN: DUFTEN AV TROPISKE SOMMERDAGER

Ingenting får frem sommerfølelsen mer enn en deilig og lett olje som lukter kokos, og er du i tillegg strandtypen, vil du elske oljen fra Guerlain.

Velg denne hvis:

Duft er viktig for deg, og du ikke ønsker å spraye en parfyme direkte på huden fordi du skal være ute i sola. Denne er perfekt for lune sommerkvelder, fester og middager. I tillegg er oljen genial å bruke om du ønsker å forsterke lukten på parfymen din. Pass bare på at duftnotene ikke krasjer.

Kroppsolje fraGuerlain, 520 kr

Moroccan Rose Gold Glow Perfect Dry Oil

REN: SOM BALSAM FOR HUDEN

Etter sterk soleksponering trenger huden tilstrekkelig med fukt, og oljen fra REN er proppfull av deilige og reparerende ingredienser som etterlater silkemyk hud.

Velg denne hvis:

Du har en blandingshud, arr, strekkmerker, psoriasis, myggstikk eller irritert hud. Produktet inneholder otto-olje fra marokkansk rose som er høy på essensielle fettsyrer, og virker reparerende og lindrende på irritert og skadet hud. Superbra alt-i-ett produkt som kan brukes i både hårtuppene og på sprukne negler. Siden oljen jobber med å forebygge aldringstegn, passer den utmerket til litt eldre hud.

Kroppsolje fra REN, 549 kr.

Estelle & Thild: Fresh Water Lily Body Oil

AURELIA: PROBIOTISK HUDPLEIE

Det britiske hudpleiemerket Aurelia bruker probiotikabakterier i mange av sine produkter som både kjennes og lukter luksus - og vunnet flere priser for sin nytenkning innen grønn hudpleie, og er blant annet tatt inn i et av verdens ledende designernettbutikk Net-A-porter.

Velg denne hvis:

– Den inneholder eteriske oljer fra neroli, lavendel, rose og mandarin som i kombinasjon skal virke pleiende, oppstrammende og oppkvikkende på huden. Oljen er proppfull av antioksidanter og vitaminer som gjør den lille pumpeflasken verdt prisen, og lukten av kalahari-olje gir en skikkelig god spa-følelse. Den trekker lett inn og holder på den skinnende effekten helt til du tar en dusj.

Kroppsolje fra Aurelia, 649 kr.

Rudolph Care: Golden Kiss Body Oil

RUDOLPH CARE: GYLLENBRUNE BEN

Ikke alle får en naturlig brunfarge om sommeren, med det finnes måter å jukse seg til gylne ben på. Denne deilige shimmeroljen fra Rudolph Care, som er blant våre øko-favorittmerker, gir en fantastisk farge, fuktighet og glød, uten å smitte over på klær og gjenstander.

Avslutt med en delikat sommersminke; med en brun og jevn farge på kroppen, vil en gyllen strek over øynene, en vannfast bryngelé og en vakker leppefarge gjør susen.

Shimmerolje fraRudolph Care, 400 kr.