Bli høstvakker på 1-2-3
© Brandon Maxwell / Anna Stokland

Slik blir du høstvakker

Nå er det mange vakre nyheter i butikkhyllene, og vi har testet oss frem til de beste produktene som pleier ansikt, kropp og hår etter en lang sommer!

SMINKE

 1. Huden er ofte vakrest om sommeren når den har en anelse glød, og den blir bare finere med en primer som holder på fukten i huden. Med små skimmerkorn fremhever nyheten fra Sisley nydelig glød som tilpasser seg ulike hudtoner.

 2. Dropp de tunge foundationene som legger seg i linjer og porer, og gå heller for en som fremhever sunn hud. Vi elsker Maestro-foundationen fra Armani som gir en gylden hudtone, uten å legge seg som en maske.

 3. Kultklassikeren Terracotta 4 fra Guerlain har de perfekte fargene til en hud som trenger å opprettholde sommergløden.

 4. Fullfør høstlooken med en maskara som gir ekstra fylde og lengde. Denne glir lett over vippene uten å klumpe. En favoritt!

 5. La resten av makeupen din være naturlig i høst, og frisk opp med rosatoner på leppene. Glossen fra Elizabeth Arden tilfører rikelig med fukt og pleie.

Instant Glow primer fra Sisley, 515 kr // Maestro foundation fra Armani Beauty, 520 kr // Terracotta pudder fra Guerlain, 640 kr // Perversion maskara fra Urban Decay, 225 kr // Lip oil fra Elisabeth Arden, 210 kr.

HUDPLEIE

 1. Du kommer langt med gode renserutiner, og et god renseprodukt kan gjøre disse til et behagelig ritual. Bruk den elektriske rensebørsten fra Foreo med favorittrensen din, og få bukt unna med sminkerester og annet smuss.

 2. Etter en lang ferie med mye sol og solkrem har huden godt av en mild skrubb som fjerner den tørre overhuden og renser porene. Peelingen fra den nye hudpleieserien til Shiseido passer til alle hudtyper, både de tørre og sensitive, og er allerede en favoritt.

3 og 4. Etter en lang sommer trenger huden din først å renses i dybden, og deretter fuktes med pleiende ingredienser. Begynn med en intensiv leirmaske som renser tilstoppede porer og talg. Boost deretter huden med en fuktighetsmaske. Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque fra Kiehl's er fylt med aloe vera og ringblomst, som beroliger huden og gir den massevis av fukt.

 1. Forurensning er en av hudens aller verste fiender, og kan gjøre til alt fra irritasjoner og tørrhet til rynker og et gustent skjær. Mirakelserumet 89 fra Vichy beskytter mot forurensende partikler og hjelper huden å gjenopprette dens pH-verdi, så den holder seg sunn og strålende.

 2. Bytt ut den lette kremen fra i sommer til en rikere som gir mer fuktighet. Roseblad ekstraktene i kremen fra det australske merket Aesop sørger for at huden holder seg fuktet, sunn og glødende.

Elektronisk ansiktsrens fra Foreo, 400 kr//Eksfoliator fra Shiseido, 350 kr // Leirmaske fra Lancome, 485 kr // Fuktmaske fra Kiehls, 450 kr // Serum fra Vichy, 229 kr // Fuktighetskrem fra Aesop,550 kr.

KROPP

 1. Ved å skrubbe bort død hud kommer fersk, frisk og glatt hud til syne. En annen hyggelig bonus er at blodsirkulasjonen øker. Unn deg en skrubb i uken utover høsten.

 2. Oraser Cellulite Control fra Zo Skin Health skal øke cellenes forbrenning og lover oppstrammende effekt. Huden blir glattere, jevnere og virker mykere på områder du trenger å forbedre mikrosirkulasjonen. Verdt er forsøk!

 3. Fuktighet styrker hudens barriere og utgjør hele forskjellen på om du får hud som en drue eller en rosin. En frisk og fuktet hud gjør også at brunfargen fra sommeren holder lenger!

 4. Aurelia bruker probiotikabakterier i mange av sine produkter, og har vunnet flere priser som sin nytenkning innen grønn hudpleie. Kroppsolje er flott til tørr hud og tørre områder, og trekker lett og raskt inn i huden. En nærende olje gir fukt og fett, og er perfekt hvis kroppen føles tørr.

 5. Husk også å pleie hender og negler. Det er på henda aldringstegnene synes først.

Skrubb fra Korres, 199 kr// Cellulite Controll fra Zo Skin, 850 kr // Kroppskrem fra Declaré, 699 kr// Kroppsolje fra Aurelia, 649 kr// Håndkrem fra Elemis, 279 kr.

HÅR

1 og 2. Etter en lang sommer med sol og farlige UV-stråler, er det tid for å pleie den tørre manken. Soleil-serien fra Kérastase er perfekt for tørre hårtyper og solbleket hår som tørster etter fuktighet. Vi vil anbefale sjampoen etterfulgt av den nye, pleiende leave-in-balmen som kan brukes i både vått og tørt hår. Håret blir lettere å gre, og ser både blankere og jevnere ut, men det er mulig de slitte hårspissene trenger en klipp etter en lang sommer på stranden.3. Nyheten fra ghd er en leave-in kur basert på rødalger og acai bær som virker forebyggende på slitte tupper.

 1. Gi huden og håret næring fra samme flaske. Oljen fra Shu Uemura virker reparerende på huden, og mykgjørende i håret.

 2. Spar håret for unødvendig vask, og spray heller i en tørrsjampo som både virker pleiende mot hodebunnen, og lukter fantastisk godt.

Sjampo fra Kérastase, 219 kr // CC-krem fra Kèrastase, 299 kr // Leave-in kur fra ghd, 259 kr // Leave-in tørrolje fra Shu Uemura,360 kr//Tørrsjampo fra Moroccanoil, 119 kr,