4 ansiktsvann vi sverger til
© @taylor_hill

Ansiktsvann: Disse sverger vi til

Få bukt unna med urenheter og gusten hud!

Hva er ansiktsvann, også kalt tonic?

Når du renser ansiktet for sminke og smuss blir PH-balansen i huden forstyrret, og kan resultere i rød og irritert hud, eller i værste fall overproduksjon av talg og olje. Ansiktsvann, eller toner som den også kalles, hjelper huden å finne den opprinnelige PH-verdien, samtidig som den fjerner alt av sminkerester, minsker porer og eksfolierer huden slik at ansiktsproduktene kan trenge dypere inn i huden. Det viktigste er likevel at du velger den rette toneren. Om du har tørr hud bør du gå for en mild toner som pleier og fukter huden, mens hvis du derimot har en fet hud, bør du velge en med salisylsyre for å få renset huden og fjernet bakterier fra overflaten.

Hvorfor skal jeg bruke ansiktsvann?

Et godt ansiktsvann fjerner de siste restene av skitt eller sminke - beviset ser du på bomullsdotten. Jevnlig bruk vil forminske porene og få huden til å føles glatt og frisk.

Når bruker jeg ansiktsvann?

Ansiktsvann skal brukes etter at du har renset ansiktet, og før du påfører et serum eller ansiktskrem. Gjerne morgen og kveld.

Her er våre favoritter:

REN Skincare

REN Skincare for fet hud

Ready Steady Glow Daily AHA Tonic 250 ml hos Apotek 1, 399 kr.

Hudpleiemerket Ren har lansert en tonic som er deilig å bruke etter en god rens. Produktet inneholder fruktsyrer som er kjent for å slipe bort døde hudceller og tilføre huden fuktighet, slik at porene minsker. Siden huden kan bli litt solsensitiv, bør ansiktsvannet kombineres med en solkrem hvis du velger å bruke den om morgenen. Hell litt over en bomullsdott, klapp forsiktig i hele ansiktet, og se den umiddelbare effekten.

Biologique Recherche

Biologique Recherche for jevnere hudtone

Lotion P50 150 ml hos Gimle Parfymeri, 600 kr.

Biologique Recherche er en fransk hudpleieserie som selges eksklusivt hos Gimle Parfymeri i Oslo. Stjerneproduktet i serien er ansiktsvannet Lotion P50, som skal eksfoliere, balansere og øke hudens naturlige cellefornyelse. For best mulig resultat anbefales det i tillegg å bruke serum og krem fra merket for å balansere hudens ph-verdien og forsegle produktene. I starten bør du kun bruke ansiktsvannet annen hver dag for å vende huden til produktet, men kan etterhvert gå over til hver morgen eller kveld. Ansiktsvannet lover jevnere hudtone, mindre synlige arr og pigmenter og egner seg til alle aldre.

Pixi Rose Water

Pixi for gusten hud

Rose Tonic 100 ml hos lookfantastic.com, 112 kr.

Pixis populære og prisbelønte ansiktsvann eksfolierer, balanserer og pleier huden ved hjelp av hylleblomst og roseekstrakter som skal vekke liv i huden. Den er mild, og passer derfor til de mest sensitive og motvirker urenheter. Vi har testet, og elsker den budsjettvennlige varianten som gir en umiddelbar effekt og etterlater en boostet og glødende hud.

Exuviance

Exuviance for sensitiv hud

SkinRise Bionic Tonic hos Skincity, 349 kr.

Om du har en sensitiv hud er padsene fra Exuviance en perfekt start på hudpleierutinen, etter en vask. Padsene kommer gjennomfuktet i en krukke, slik at du kan bære de med deg over alt og sveipe over ansiktet når du trenger en oppkvikker. Den er også helt suveren å bruke før du påfører sminke. Padsene inneholder antioksidanter som beskytter huden mot frie radikaler og ekstrakter fra agurk og eukalyptus som beroliger og tilfører massiv med fuktighet.