Øjencreme brugt under øjnene for at pleje huden
© Anna Stokland

De beste øyekremene som finnes

Øyekrem gir viktig pleie til den tørre huden under øynene. Vi har samlet de beste øyekremene på markedet, slik at du kan finne din favoritt.

Det er delte meninger om man skal bruke øyekrem eller ikke, da det finnes like mange tilhengere som skeptikere til dette produktet.

Den lille krukken med øyekrem kan være en kostbar investering og mange mener derfor at produktet både er oppreklamert og unødvendig. Men det krever fortsatt en mer nyansert vurdering av fordelene og ulempene ved denne kremen - og i denne artikkelen vil vi derfor fortelle deg hvorfor det kan være fornuftig å investere i en øyekrem.

Derfor bør du bruke øyekrem

Huden under øynene er, som huden på leppene dine, en del tynnere enn resten av ansiktet. Her er huden nesten 40 prosent tynnere og er den minst elastiske delen av ansiktshuden. Derfor eldres huden under øynene fortere enn i resten av ansiktet og det er oftest her mange vil begynne å ane de første små linjene og de dypere rynkene.

Siden det ikke finnes kjertler i huden under øynene, blir dette området også fortere tørr enn resten av ansiktshuden. Med dette kan mange av de begynnende linjene du ser i speilet skyldes tørrhet. Dersom linjene skyldes tørrhet, vil bare et par dagers intensiv fukt gjøre dem langt mindre synlige. Nettopp derfor er det viktig å smøre fukt helt opp under øynene og dette kan være lettere å huske på når man har en spesifikk krem til formålet.

Dersom du allerede bruker fet pleie i ansiktet med for eksempel A- eller C-vitamin, kan dette også brukes under øynene. I dette tilfellet har du kanskje ikke like stort behov for en øyekrem. Men dersom ansiktshuden din kun har behov for lett pleie, eller hvis du reagerer på for fete kremer, gir det god mening å ha en krem til ansiktet og en annen mer potent med flere aktive ingredienser til huden under øynene. På denne måten vil ikke den tørre huden under øynene eldres før sin tid. Styrkende øyekremer med A-vitamin kan også hjelpe mot mørke kanter, da den kan være med til å stramme opp huden slik at de mørke kapillærårene blir knapt så synlige.

Slik bruker du øyekrem

Så mye øyekrem skal du bruke

Du skal bruke det som tilsvarer en liten ert fordelt under begge øynene. Dersom du bruker for mye, vil ikke huden absorbere all øyekremen og den kan ende med å klatte eller snike seg inn i øynene og irritere.

Slik påfører du øyekrem

Øyekrem skal legges som det siste laget etter den øvrige hudpleien og før du tar på sminken. Bruk ringfingeren og unngå å trekke i den sensitive huden når du påfører øyekremen. Du burde istedenfor massere eller prikke den lindrende kremen på huden ved å smøre fra indre øyenkrok og ut - slik at eventuell hevelse vil minskes.

Husk også å gi fukt til øyelokket og dersom det er mer krem igjen på fingrene, kan det være en god ide å prikke det på og rundt munnen.
Gi produktet et par minutter til å absorbere før du tar på øyesminke.

Slik oppbevarer du din øyekrem

Dersom du vil ha mest mulig ut av øyekremen, bør du oppbevare den i kjøleskapet slik at den er kjølig ved påføring. Det er ihvertfall godt om morgenen når huden rundt øynene har hevet seg etter en god natt søvn. Dette fordi kulden vil få huden til å trekke seg sammen og dermed minske hevelsen.

øjencreme
© Anna Stokland

Hvilken type øyekrem burde jeg velge?

Du bør velge ut en øyekrem basert hva huden din trenger. For noen er det begynnende linjer eller dype rynker, for andre er det hevede mørke kanter eller tørr hud. Om sommeren kan det være en god ide å bruke en øyekrem med solfaktor på dagen. Her vil UV-beskyttelsen holde eventuelle mørke pigmentforandringer nede, da de kan gi inntrykk av mørke ringer under øynene.

Vi har listet opp våre favoritter slik at du kan finne den øyekremen som vil passe deg best.

øjencreme til mørke rande og øjenområder
© Wenn.com / Kendall Jenner for Penshoppe