De beste tipsene for myke, velstelte føtter

Slik blir du kvitt den harde huden under føttene, én gang for alle!

Nå er det endelig tid for at føttene skal få lufte seg, og hvem har vel ikke gledet seg til å gå barføtt på stranden igjen? Ettersom de er pakket godt inn i tette sko nesten hele året, er stell av føttene noe mange glemmer å ta seg tid til.

I en hektisk hverdag er det mange som prioriterer ansikt, hår og andre kroppsdeler fremfor føttene, men har du tenkt over hvor langt føttene dine bærer deg på ett år? De fortjener litt omtanke og pleie, så heldigvis er det bare noen få steg som skal til for at de blir myke og velstelte.

1. Fil bort hard hud

Har du mye hard hud under føttene? Da bør du starte med å file bort hard hud. Filing av føttene kan gjøres både før og etter et fotbad, og den enkleste og mest effektive måten å fjerne hard hud på er å bruke en elektrisk fotfil.

Scholl Velvet Smooth Diamond Crystals er et genialt produkt som roterer skånsomt over huden, og som umiddelbart fjerner død hud.

2. Fotbad

Et fotbad er en deilig aktivitet du gjerne kan kombinere med tv-titting på kvelden, så fyll en balje med lunkent/varmt vann og tilsett et produkt du nyter lukten av. Du kan gjerne bruke mineralsalt, plantesåpe eller grønnsåpe, men om du ønsker litt ekstra luksus er spabehandlingen Foot Soak et godt valg.

Foot Soak inneholder antioksidanter, grønnalger og revitaliserende brunalger, i tillegg til sitronsyre og dødehavssalt som eksfolierer huden skånsomt. La behandlingen virke i minst 5 minutter, gjerne ett kvarter, slik at huden på føttene blir helt oppmyket.

Tips: Dersom huden under føttene fortsatt er hard etter fotbadet, bruker du en fotfil til å fjerne eventuelle rester. Husk å ikke file for lenge, slik at du blir sår. Gjenta heller behandlingen oftere. Husk å tørke/vaske bort den døde huden etterpå!

3. Klipp neglene

Det er viktig at du bruker en god neglesaks/klipper når du skal klippe tåneglene, og at du klipper dem rett av. Tåneglene er gjerne harde, og disse er derfor enklest å klippe etter et fotbad.

Ved å runde neglene i kantene kan du risikere å få inngrodde negler. Derfor bør du klippe dem rett av (sørg for at du ikke klipper neglene for korte), og etterpå file dem med en neglefil for å unngå spisse kanter.

Til venstre: Neglesaks i ergonomisk design fra Tweezerman, som gir god presisjon og kan brukes til å klippe «hangnails» ved siden av neglene. Saksen kommer i rustfritt stål og kan steriliseres.

-

Til høyre: Neglekit med manikyr-verktøy i rustfritt stål. Med Cuticle Pusher & Nail Cleaner kan du med den ene enden dytte tilbake neglebånd, og med den andre enden kan du rense under negletuppen.

4. Smør dem inn

Bruk en deilig fotkrem til å avslutte fotpleien, og gi føttene en god massasje som får i gang blodsirkulasjonen (enda bedre: få noen andre ting å gjøre det på deg!) Fotkremen Ultra-moisuring Foot & Leg Therapy er spesielt utviklet til å bruke på føtter og legger, og tilfører rikelig med fuktighet, samt virker effekt mot ru og hard hud.

Weleda sin Footbalmer et godt alternativ. Denne pleier og frisker opp tørre, slitne føtter - og forebygger dannelse av fotsopp og blemmer. I tillegg motvirker den dannelse av tykk hud, samt at den har en forfriskende og kjølig effekt på varme, svette føtter.

Tips: for en ekstra avkjølende effekt kan en deilig peppermynte-spray være kjekt å ha med seg på farten!

5. Siste finish

Neglelakk er prikken over i-en på et par velstelte føtter. Tåneglene kan gjerne ha en annen farge på lakken enn den du bruker på hendene. Putt bomull mellom tærne eller bruk en tåskiller, så er det enklere å legge neglelakken kontrollert.

Start med en underlakk for et jevnere resultat. Da unngår du dessuten at neglene blir gule av lakken, spesielt om du bruker mørke eller knalle farger. Legg 2-3 strøk på storetå-neglen, på de andre neglene holder det med 1 til 2 strøk. Mellom lagene bør du la det gå opp mot 10 minutter, slik at lakken får tid til å tørke skikkelig. Et godt tips er å avslutte med en overlakk, som gir ekstra glans og varighet.

Unn deg ekstra luksus

Mykgjørende sokker har en fantastisk effekt på tørre føtter med ru hud. Softening Socks motvirker hard hud på hælene og glatter ut fotsålen, på kun 20 minutter. Sokkene inneholder aktivt geleinnlegg som umiddelbart gjør huden mykere, og revitaliserer føttene.

En annen deilig behandling du kan benytte deg av er Foot & Callus Peel, som fjerner død hud med over 17 botaniske planteingredienser. De innovative plastsokkene har en avansert formula som fører til at den grove huden gradvis dør og skreller av, i løpet av 7 dager. For best resultat bør du la sokkene sitte på i 90 minutter.