Hudpleie: Bruk isbiter til å dempe hevelser, urenheter og for å gi glødende hud
© Anna Stokland / Chloe SS15

Derfor bør du bruke isbiter i ansiktet

Det høres kanskje dumt ut, men fordelene ved å bruke isbiter i ansiktet er mange

Det har lenge vært en kjent at et av Kate Moss sine yndlingstriks er å stikke hodet i en bøtte med isvann om morgenen - spesielt hvis hun ønsker å skjule nattens festligheter.

Som et resultat av dette har flere begynt å kopiere frøken Moss' rutiner, men på en langt enklere (og mindre våt) måte. Resultatet gir glødende hud, mindre hevelse, mindre porer, renere hud og et synlig løft i ansiktet.

Les også: 6 ting du aldri skal gjøre med huden din

Slik gjør du

Ta en isbit og legg den i et rent kjøkkenhåndkle - eller annet tynt stoff. La isklumpen smelte litt gjennom stoffet, og la den deretter gli over et helt nyrenset ansikt.

Legg aldri isbiten direkte mot huden, men ha alltid et stykke stoff i mellom huden og isbiten.

Fordelen med isbittrikset er at kulden drenerer huden for væske, noe som gjør at ansiktet øyeblikkelig strammes opp, og gir huden glød.

Kulden får også porer og blodkar til å trekke seg sammen, hvilket gir synlige mindre porer og mindre rødme i ansiktet.

I tillegg har også kulden en viss bakteriedrepende effekt, så har du en spirende urenhet på lur - hold isbiten over området, noe som vil minske betennelsestilstand og hevelsen.

Vi avslører: Fungerer tannkrem på kviser?

De fleste som har hoppet på trenden liker å starte morgenen med en isbit eller to, da det ofte er på denne tiden av døgnet man har flest hevelser i ansiktet. Du kan selvfølgelig også gjøre det før en annen anledning, om du ønsker å se litt ekstra frisk ut før en middag eller fest.

Hva med å kombinere isbitene med litt antioksidanter? Lag isbiter av nedkjølt grønn te, så får du enda bedre effekt! Huden din vil elske det.

Husk å avslutte seansen med å gi huden din masse fuktighet.