Derfor bør du bruke micellar water!

Micellar water har blitt en skikkelig snakkis, men hvorfor er det så populært? Her får du vite hva det er og hvordan du bør bruke det.

Micellar water. En hype som har tatt av i skjønnhetsbransjen de siste årene og produktet alle snakker om. På rekordtid har det blitt én av de største må-ha produktene innen hudpleie. Men vet du egentlig hva det er, og hvordan det skal brukes? Her får du svar på alt du måtte lure på om det populære produktet.

Hva er det?

Micellar water består av tre deler: vann, en aktiv rensende ingrediens og en glykol/fettalkohol. Til tross for en ganske enkel oppskrift kan det fort bli for teknisk å forklare hva micellar water er. Det handler hovedsakelig om noen mikroskopiske molekyler: miceller, som produktet er oppkalt etter.

Disse molekylene er både hydrofile (les: molekyler som elsker vann) og lipofile (les: molekyler som elsker fett). Disse dannes av den rensende ingrediensen, og molekylene er enkelt forklart små kuler med en fettsugende (lipofilistisk) kjerne og et vannsugende skall. Som en magnet vil den ytterste delen av de hydrofilistiske molekylene klistre seg til bomullspaden. Molekylene tiltrekker naturlig til seg både fett-og vannbaserte stoffer. De fanger opp fett-og voksbaserte smusspartikler de finner i huden, og partiklene fjernes enkelt uten at du må gni og irritere huden.

Derfor er det en svært effektiv (og samtidig skånsom) måte å fjerne makeup på – samtidig som du pleier både huden og øyevippene. Henger du fortsatt med? Kort forklart kan man si at micellar water er en kombinasjon av ansiktsrens og vann, og fungerer som en støvsuger som suger opp smuss og andre basselusker som har samlet seg på huden din i løpet av dagen.

Hvordan bruker du det?

Noe av det smarteste med micellar water er at du ikke trenger å bruke vann når du skal rense ansiktet. Vann kan tørke ut huden og dette produktet sørger for at du bruker mindre vann underveis i renserutinen din.

Det er delte meninger om det holder å bruke micellar water alene, eller om man bør rense mer i dybden en gang iblant. Svaret på dette er at det er veldig individuelt, og at det beste du kan gjøre er å teste deg frem for å se hva som passer best til din hud.

Uansett er micellar water veldig godt egnet til å fjerne både makeup og smuss i huden på en skånsom måte – uten å bruke vann.

Når du skal fjerne makeup fra øynene, tar du micellar water på en bomullspad, lar den hvile i noen sekunder over øyet slik at den får sugd til seg all makeup, og deretter renser du forsiktig. Du kan også bruke produktet til å rense hele ansiktet. Med micellar water etterfulgt av fuktighetskrem får du en fullverdig renserutine. Midt i blinken i en travel hverdag og på sene kvelder.

Garnier Micellar Cleansing Water finnes også i en variant som er egnet til å fjerne vannfast mascara og tyngre makeup. Den passer til de kveldene du har vært sent ute og trenger noe som fjerner makeupen lett og effektivt før du legger deg.

© Garnier

Hvilken skal du velge?

Som nevnt tidligere er micellar water bygget opp av tre elementer: vann, en aktiv rensende ingrediens og en glykol/fettalkohol. Det varierer fra merke til merke hvilken glykol og aktiv rensende ingrediens produktet består av. I tillegg kan det være tilsatt andre pleiende ingredienser i de mange variantene av micellar water som finnes på markedet.

I likhet med andre skjønnhetsprodukter, så er det individuelt hvilken type micellar water som vil passe din hud best. Vi har alle ulik hudtype og omstendigheter som avgjør hva vi trenger får å holde vår hud sunn og frisk.

Du bør tenke på hvilken hudtype og hvilke behov du har. Har du tørr, normal eller fet hud? Bruker du tung makeup eller nesten ingenting? Leter du etter et produkt du kan ta med deg på farten eller ha hjemme på badehyllen?

© Garnier