koffein øjencreme til mørke rande
© Anna Stokland

Derfor skal du bruke øyekrem med koffein

Dersom posene under øynene har blitt mer synlig kan den oppkvikkende komponenten være løsningen.

Har du allergi, væskeansamlinger eller underskudd på søvn kan det merkes i kroppen og ses under øynene i form av hovne og mørke ringer. Særlig mangel på søvn er en utbredt årsak til mørke ringer og i dette tilfellet er løsningen selvfølgelig som oftest å få mere søvn.

Dersom det ikke lar seg gjøre kan trettheten heldigvis skjules med dette smarte hjelpemiddelet.

Koffein

Koffein er grunnen til at kaffe og te virker oppkvikkende, men den oppfriskende ingrediensen kan faktisk også motvirke tegn på tretthet under øynene. Mørke ringer skyldes at de mørke og forstørrede blodkarene kan ses under den tynne huden som dermed virker mørkere. Det kan koffein dempe, fordi den antioksidantholdige koffeinen virker oppstrammende på blodkarene, som derfor trekker seg sammen med det resultat at øyeområdet blir mindre mørkt.

Når blodkarene trekkes sammen reduseres en eventuell hevelse også, fordi mye av den overflødige væsken som har samlet seg under øynene tvinges vekk fra øyeområdet og videre ut i systemet.

Derfor er koffein blitt en populær ingrediens i morgenens oppfriskende øyekrem. Under finner du tre av våre koffeinholdige favoritter - som for øvrig bare blir mer effektive av en tur i kjøleskapet innen bruk. Kulden i kombinasjon med koffein kan nemlig fungere effektivt mot hovne øyne.