Hudpleietips: Derfor bør du kjenne til 3-sekundersregelen
© Anna Stokland / Paco Rabanne SS17

Derfor skal du kjenne til 3-sekundersregelen

Dyre skjønnhetsprodukter blir fort bortkastet, dersom du ikke følger dette enkle, men viktige rådet som gjør all hudpleie mer effektiv

Det er mulig du vet dette allerede: Når huden blir varm, åpnes porene. Og med åpne porer, kan ting utenfra lettere trenge igjennom hudens overflate, hvilket gir både gode og dårlige følger for huden. Det er bokstavelig talt skitt som trenger inn i huden når du trener, da svette og dagens makeup-rester vil finne veien til de åpne porene. Men når det gjelder hudpleierutiner, er varm hud som utgangspunkt en god kombo!

Se her: Derfor forsvinner sommergløden så fort!

Det er nettopp derfor flere koreanske kvinner følger en såkalt tre-sekunders huskeregel, som går ut på å påføre fuktighet til huden tre sekunder etter at huden har vært våt og fortsatt er varm og fuktig. Undertegnede har fulgt denne regelen i mange år, og det utgjør en stor forskjell.

  • Dersom jeg venter for lenge med å smøre bena etter jeg kommer ut av dusjen for eksempel, føles de langt mer tørre.

Ifølge Allure.com, støtter en amerikansk lege opp under tre-sekundersregelen, og begrunner det med at flere undersøkelser viser at fuktig hud tar opp hudpleie langt bedre enn det helt tørr hud vil gjøre.

Så vil du ha maksimalt ut av alle de dyre ansikts- og kroppskremene i skapet, er det god grunn til å smøre dem på mens huden fortsatt er varm og fuktig.

Ny årstid banker på døren: Slik unngår du høstdepresjonen!