perfekt hud
© Giambattista Valli SS19

Dermaroller: dette skal du vite før du begynner å rulle ansiktet

Det stikkende redskapet er blitt utrolig populært. Før du arbeider deg til finere hud er det noen ting du skal vite.

Flere og flere kvinner har begynt å bruke en dermaroller, og det er også god grunn til å kaste seg med på den stikkende bølgen. En dermaroller, eller skinroller er nemlig et av de mest effektive redskapene til bekjempelse av tegn på aldring, små arr og grove porer.

Derfor guider vi deg nå, slik at du vet alt før du tester den stikkende dermarolleren på ansiktet.

Dette kan en dermaroller gjøre for din hud

Formålet med å bruke en dermaroller i ansiktet er at de små nålene vil prikke minimale hull i huden. Det aktiverer hudens selvforsvar, slik at den tvinges til å regenerere seg selv. Denne prosessen får huden til å danne mer kollagen, som er med på å holde huden glatt og spenstig. De små hullene fornyer også cellevekst og øker blodsirkulasjonen.
Alt dette er med på å gi en glattere hud, samtidig minskes både dype rynker, begynnende linjer, små arr og grove porer. Derfor er dermarolleren både god til deg som ønsker en synlig yngre hud, men også til deg som sliter med arr etter akne.

skinroller fra Swiss Clinic

Skinrolleren fra Swiss Clinic har 540 mikronåler av japansk kirurgisk stål. I følge swissclinic.novil huden absorbere 300% mer påført serum eller gele, takket være mikrokanalene. Skinrolleren kan kjøpes for 520kr hos swissclinic.no. Kjøp den her

Hva er en dermaroller?

Det hudforbedrende redskapet er kjent som både dermaroller og skinroller. Den er oftest fremstilt med et plasthåndtak og et bevegelig rullehode med små, skarpe nåler. De beste dermarollerene er fremstilt med nåler i medisinsk stål eller titanium, som holder seg skarp i lengre tid. Det er viktig å ikke rulle huden med sløve nåler.

Det finnes skinrollere til både hjemmebruk og til professionel klinikk behandling. I tillegg kan man få en modell til ansiktet og en større variant til kroppen.

skinroller fra swiss clinic

Denne skinrolleren fra Swiss Clinic er beregnet til kroppen, og har derfor et større rullehode og nåler på 0.5 millimeter. Kjøp den her

Slik bruker du en dermaroller hjemme

Start med å bruke din dermaroller en gang om uken, velg en variant fra et sertifisert merke slik at du vet at nålene er av god kvalitet. Som nybegynner bør du heller ikke velge en nålelengde over 0.2 millimeter. Senere kan du velge 0.5 millimeter, men for de fleste vil 0.2 være det beste valget.

Før du starter rullingen, skal huden være helt ren. Hendene skal være nyvasket og du skal ha vasket dermarolleren eller renset den. Rensevæske fås ofte sammen med dermarolleren, og du skal også huske å vaske av væsken etter bruk.

Hvem bør ikke bruke en dermaroller

Har du akne i utbrudd eller flere små sår i ansiktet, som stadig er betent bør du ikke rulle huden. Skinrolleren kan spre bakteriene rundt i resten av ansiktet.
Dermarolleren er derimot god å bruke når huden er mindre betent, da den fjerner grove porer og aknearr.

Dette skal du pleie huden med

De små hullene gir ikke bare fornyet cellevekst, men gjør det også enklere for resten av pleien å trenge inn. Det er derfor en god ide å kombinere rullingen med en etterfølgende fuktende sheetmask, en næringsrik maske eller et aktivt serum og en A-vitaminkrem. Slik at du får en enda større effekt de følgende dagene.

white lotus roller

Hos dermaspa.no kan du få allergivennlige dermarollere fra White Lotus som er metall; og nikkelfri (kr 699). Du finner den her.

Hvor ofte bør du bruke en skinroller?

Start som sagt med å bruke dermarolleren en gang om uken. Etterhvert som huden blir vant med behandlingen kan den brukes oftere. Hold alltid en til to dager pause mellom, slik at huden ikke irriteres. Du skal også huske å bytte til en ny dermaroller etter tre til fire måneder, da nålene etterhvert blir sløve.

Gjør det vondt?

Det er ikke den mest behagelige opplevelsen, men du kjenner i verste fall en lett sviende følelse. Du skal også forberede deg på å bli rød i ansiktet etter behandling. Dette er fordi blodet pumper rundt under huden i ansiktet. Derfor skal du bruke dermarolleren på dager eller kvelder, hvor du ikke har særlige planer. Alt ettersom hvor rødmende hud du har, kan du oppleve en sterkere rødhet dagen etter. Dette vil bli forsterket ved bruk av en sterk krem eller et aktivt serum.

Slik ruller du

Jo grundigere du er, desto bedre resultat. Start eksempelvis i pannen, hvor du starter på et lite område ved å rulle fire til ti ganger. Du er ferdig med et område når du har rullet fra alle loddrette, vannrette og diagonale vinkler. Fortsett på denne måten i hele ansiktet, men husk å ikke trykk for hardt. Selvom nålene danner små hull, er det ikke meningen, at de skal nå så dypt at det begynner å blø.
Det er helt normalt å bli rød i huden i ettertid, så gjør det om kvelden eller på dager du ikke skal noe senere.

VIKTIG! Du må ikke bruke sminke 8-12 timer etter du har brukt en dermaroller.

Behandling på klinikk

Dersom du har dype arr kan du også vurdere å få en professionel behandling. Her vil det brukes nåler som går mye dypere ned i huden, noe som vil gi et mer effektivt resultat.

Klinikker behandler med nåler fra 1,5 centimeter og det påføres en bedøvende krem. Det vil gjerne blø og kjennes mer, da nålene vil penetrere dypere enn ved nålene til hjemmebruk.
Det er en rekke klinikker som tilbyr ulike behandlinger med dermarollere. Både Aleris og Volvat tilbyr behandlinger.

Rull kroppen

En dermaroller til kroppen har et større rullehode med 1.200 nåler, som alle har en lengde på 0.5 millimeter. Flere er begynt å rulle kroppen med skinrollere, og behandlingen er bedre kjent som skin resculpting. Det skal gi en glattere overflate, hjelpe mot strekkmerker og cellulitter. Derfor ruller de fleste overarmer, baksiden av lårene og rumpen.

Hvilket merke er best til dermarollers?

I takt med at skinrollers og dermarollers er steget i popularitet, er dessverre flere begynt å kjøpe billige kopier online. Dette kan være skadelig, da kvaliteten på nålene kan skade huden. Dersom du kjøper fra merker som Swiss Clinic, Environ eller Dermaroller c8 kan du være sikker på å få en dermaroller i god kvalitet.