Alkohol, gluten eller meieriprodukter? Vi avslører hva som er verst for huden din
© @bellahadid @gigihadid

Dette er de verste matvarene for huden din

Hørt at melk og alkohol kan føre til kviseutbrudd? Dette sier hudlegen!

Det er ikke til å legge skjul på: Festen blir ofte morsommere med litt alkohol i bildet. Ettervirkningene er derimot er ikke alltid like festlige. En av grunnene til at du blir fyllesyk er at du blir kraftig dehydrert, noe som resulterer i hodepine og tørr hud. Sporene etter en lang aften kan heldigvis skjules med de rette makeuptriksene, men hva med den langvarige effekten?

Det er dog ikke bare alkohol som er verstingen - det sniker seg også et par andre populære matvarer inn på listen over ingredienser man mistenkes å forstyrre balansen i huden.

Mange mener at kombinasjonen av gluten og meieriprodukter kan utløse hudproblemer, men hva gir mest trøbbel? Alkohol, gluten eller meieriprodukter?

Visste du? 6 ting du IKKE skal gjøre med huden din

Den amerikanske hudlegen Dr. Rachel Nazarian forteller om hvilken matvare som er verst.

1. Alkohol

Ifølge Rachel Nazarian er alkohol verstingen for huden, både fordi det gjør hudoverflaten tørr og trist å se på, og fordi det kan lede til tilstander som rødme og rosacea, dersom man tidligere har vært utsatt for hudtilstanden.

2. Gluten

Selv om det er en del uenigheter om hvorvidt gluten er bra eller dårlig, opplever mange å være sensitive for gluten - som finnes i de fleste kornsorter. Det kan medføre inflammatoriske tilstander i kroppen, og lede til en dårlig fordøyelse, hvilket til slutt kan resultere i irritert hud og urenheter. Rachel Nazarian plasserer derfor gluten på andreplass.

3. Meieriprodukter

De siste årene har også meieriprodukter kommet på svartelisten over de produktene som kan lede til urenheter. Rachel Nazarian mener at det fortsatt er ikke er nok beviser for sammenhengen mellom inntaket av meieriprodukter og uren hud, og plasserer dem derfor på tredjeplass.

Mer om huden: Disse produktene bør du ikke bruke sammen

Nå som du kjenner til verstingene, er det ingen grunn til å kutte dem helt ut av livet, men det kan være en idé å begrense inntaket i enkelte perioder, spesielt når huden er tørr eller uren.

Du kan for eksempel forsøke å unngå alkohol i en måned, gjeninnføre det og deretter utelate en av de andre ingrediensene. På den måten danner du deg et bilde av om det faktisk er noe av det som ligger til grunn for nettopp dine hudproblemer.

Kilde: Dr. Rachel Nazarian