skjønnhet smil trend
© Wenn.com

Dette er det mest attraktive smilet

Se hva forskning viser!

For 20 år siden måtte man si seg fornøyd med ett fint bilde når skolefotografen skulle ta bilder til årboken, når du skulle ha nytt passbilde eller når førerkortet skulle oppdateres. I dag er det helt annerledes takket være Facebook, Instagram og diverse dating-apper. Dette gjør at vi tar flere bilder av oss selv, og blitt mer observante på hvordan vi bør smile på et bilde.

Like vel er det noen små faktorer som forholdet mellom hjørnetennene og øye pupillene, samt hvordan du tilter hodet som utgjør den store forskjellen.

Hudtips: Slik får du huden til en superstjerne!

Dette sier undersøkelser om i hvilken grad smilet ditt oppfattes som attraktivt:

Sånn skal du smile

En undersøkelse utført av en dating-app viser at kvinner som tilter hodet litt til siden på bilder, anses å være mest attraktive. Resultatet er basert på svar fra 300 brukere av denne appen. Kvinnene som lente hodet til siden ble likt av mer enn 50 prosent brukere.

I 58 prosent av tilfellene viste kvinnene tenner mens de smilte, og bare 24 prosent av de mest populære bildene smilte med lukket munn.

© Pinterest

Et symmetrisk smil

Videre viser studier at det er spesielt ett smil som er svært flatterende. For eksempel viser en undersøkelse utført av en rekke tannleger fra Minnesota University at det må være symmetri mellom hjørnetenner og pupiller.

Denne sammenhengen mellom tenner og øyne har de funnet ut fra en analyse etter 108 bilder av smilende superstjerner som i følge internett, har det vakreste smilet.

Deretter sammenlignet de bildene av kjendisene med bilder av 200 smilende tannlegestudenter. Det viste seg at kjendisene i gjennomsnitt hadde parallelle linjer mellom pupiller og hjørnetenner, med en forskyvning på kun 0,97 grader. Bildene av de smilende studentene viste et gjennomsnitt med en forskyvning på 1,33 grader mellom pupiller og hjørnetenner.

Både i undersøkelsen av stjernene og av de 200 studentene, viste det seg at andelen kvinner med samme avstand mellom pupiller og hjørnetenner var større enn hos menn.

Les også: 3 kremer som får deg til å smile

Hvis dette ikke er tilfelle hos deg, kan du finne trøst i at det første kravet er svært oppnåelig, hvis du bare øver deg litt før din neste selfie.