Vitenskapen har talt: Disse leppene er verdens mest attraktive
© Getty Images

Undersøkelser viser: Slik ser verdens mest attraktive lepper ut

Den mest perfekte kyssemunn er funnet, og ser antakeligvis ikke helt ut som du hadde trodd!

Stor og fyldig overleppe, eller liten og feminin underleppe? I en undersøkelse ble 400 deltagere spurt om hvilken leppeform de foretrakk for å finne de mest attraktive leppene.

Undersøkelsen ble foretatt av plastikkirurger, da rekordmange jenter har operert leppene de siste årene. I plastikkirurgiens verden har de fyldige leppene lenge dominert, men overraskende nok var det ikke de største leppene som gikk til topps i undersøkelsen. Faktisk er vinnerleppene en god del mer naturlige enn man skulle tro.

Studiet foregikk på University of California, hvor de 400 deltagerne måtte studere en rekke bilder som lå side om side. Bildene viste manipulerte over- og underlepper, og deltagerne ble bedt om å rangere bildene på en skala fra én til ti.

Face reading: Dette kan du finne ut av kun ved å lese ditt eget ansikt

Slik ser verdens mest attraktive lepper ut
Slik ser verdens mest attraktive lepper ut

Resultatet viste at de foretrukne leppene er cirka 50 prosent større enn kvinners naturlige leppestørrelse, og fyller omtrent 10 prosent av den nederste tredjedel av ansiktet. Underleppen skal gjerne være dobbelt så stor som overleppen. Sistnevnte kom svært overraskende på forskerne, som stadig opplever at de fleste som legger seg under kniven spør etter en større overleppe.

Ser man på hvilke kjente kvinner som er utstyrt med de ultimate sett med lepper, nevnes bla. supermodellen Miranda Kerr og Alessandra Ambrosio.